Skocz do zawartości

301 i wy indeksowanie starej domeny

Eustachy112

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zrobiłem przekierowanie 301 na nową domenę, strona ta sama.

Google nie chce za indeksować nowej domeny, dlatego że stara domena jest nadal w indeksie, tak ?

I teraz jak przyśpieszyć ten proces ? Usunięcia starej domeny i za indeksowania nowej ? I ile taki proces może potrwać ?

Dziękuje za pomoc

Jeśli przekierowanie jest poprawne to google sam wyindeksuje starą domenę i przeniesie moc na nową.

Przyspieszyć taki proces ciężko, ale możesz spróbować podlinkować delikatnie starą domenę. Nie kombinuj z usuwaniem starej domeny, bo nie przeniesiesz jej mocy.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Ja wiele razy robiłem takie zabiegi i nie ma tutaj jakiejś reguły. Czasami to kwestia nawet 1-2 dni, nieraz tygodnia a czasami ponad 3 tygodnie czekałem aż nowa domena zostanie w pełni zaindeksowana a nowa zniknie. A nieraz to tylko cache przeglądarki... Zależy jak wpisze się adres nowej domeny czy tez starej i wyniki są różne. Wiem, że dziwnie to brzmi, ale wiele razy tak mi sie zdarzyło. Jak poprzednicy pisali, najprostrzym sposobem jest cierpliwość. A jeśli to trwa miesiącami no to wtedy można eksperymentować z jakimś chociaż pingowaniem domen ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności