Skocz do zawartości

AdSense i serwis typu kwejk/besty

TheMatthew173

Rekomendowane odpowiedzi

Zle podchodzisz do tematu i myslisz jak typowy 20 latek JA SAM MOGE WSZYSTKO.

Po prostu jestem już wyczulony na tego typu osoby. Każdy ma swój sposób podejścia do takich spraw. Po co to dalej drążyć? :)

Skoro adsense nie pozwala zbyt dużo zarobić właścicielom tego typu stron to jaki system jest najlepszy dla takiego seriwsu?

Akurat w takich serwisach grupą docelową jest zazwyczaj młodzież, która - jak wiem z własnego doświadczenia, ponieważ sam jestem 15 latkiem - uwielbia gry przeglądarkowe. Dlatego moim zdaniem na taki serwis najlepiej nadają się reklamy GameFlow/Ad4MMO. Ponoć za rejestrację do niektórych gier płacą po 7zł. Oczywiście jak masz taki serwis, to w Google Analytics możesz sprawdzić grupę osób która Cię ogląda (wiek, płeć itp) i to własnie pod tą największą grupę dostosować reklamy.

Kocham Polskę

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

często na takich kwejkach pojawiają się bardzo wulgarne treści, szkoda czasu zakładać konto bo możesz nie wypłacić 1 wypłaty CTR na poziomie 1%

ogląda (wiek, płeć itp) i to własnie pod tą największą grupę dostosować reklamy.

I doszła nowa funkcja Hetero czy Homo, :glupek2: ciekawe ja tego nie widziałem w Google Analytics a siedzę w temacie 3 lata, a wiesz że możesz sprawdzić język i lokalizacje ? I rozmiar buta, i rozmiar biustu ? Jak niby przeglądarka sprawdzi płeć czy wyszukiwarka ?

I doszła nowa funkcja Hetero czy Homo, ciekawe ja tego nie widziałem w Google Analytics a siedzę w temacie 3 lata, a wiesz że możesz sprawdzić język i lokalizacje ? I rozmiar buta, i rozmiar biustu ? Jak niby przeglądarka sprawdzi płeć czy wyszukiwarka ?

Sory, mój błąd. Zwracam honor. Coś mi się przywidziało... :hmmm:

Kocham Polskę

Ani ja nigdzie nie napisałem, że masz taki zamiar.

Powtórzę tylko to, co napisałem przed chwilą -- Twój udział w AdSense jest wykluczony dopóki nie będziesz pełnoletni.

No niestety na stronie mogą być umieszczone tylko trzy jednostki reklamowe według zasad Google. Jeśli chcesz możesz po prostu zamieścić na swojej stronie reklamy jakiś programów partnerskich lub innych sieci reklamowych typu AdKontekst.

Mam do Was jeszcze małe pytanie. Otóż na stronie mogą być trzy multimedialne jednostki reklamowe i np. 3 tekstowe czy trzy jednostki reklamowe (w tym multimedialne i tekstowe)? Widziałem u Ciebie, moto-strefa, że u siebie na forum motoryzacyjnym masz na podstronach z postami użytkowników trzy jednostki reklamowe multimedialne, jedną jednostkę tekstową i wyszukiwarkę. Dlatego też pytam :)

Kocham Polskę

Bo ta multimedialna jest z adkontekst o ile to jest ta o której myślę.

Z tego co wiem, regulamin adsense wyraża zgodę na :

3 jednostki tekstowo - multimedialne

3 jednostki linków

wyszukiwarkę google (nie pamiętam ile)

U mnie reklama przy scrollu jest dostarczona przez adkontekst w sposób taki, który nie przysłania reklam adsense

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności