Skocz do zawartości

AdSense i serwis typu kwejk/besty

TheMatthew173

Rekomendowane odpowiedzi

No więc mamy tutaj łącznie 3 jednostki (tekstowo-multimedialne) z tego co mi wiadomo, regulamin pozwala na 3 jednostki tekstowo - multimedialne, masz jakieś inne informacje ?

Na stronach będących w programie adsense można umieścić :

3 zwykłe boksy reklamowe.

3 jednostki linków.

2 wyszukiwarki.

Stąd nie rozumiem, co dokładnie miałeś na myśli

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja bym tego nie usuwał - dawno się tak nie uśmiałem. :) Inna rzecz, że czasem w ten sposób niby poważne firmy próbują coś ugrać na forum (albo raczej zatrudniani przez nich "spece" od szeptanego)...

Co do tematu: ja na swoich stronach w stylu demotywatorów mam CTR na poziomie 0.1% per reklama, jeśli sumować to przy trzech jednostkach w granicach 0.3% - trochę mało. Jak to u Was wygląda? Zdaję sobie sprawę, że CTR na pewno byłby u mnie wyższy, gdybym miał więcej nowych odwiedzających, obecnie ok. 60-70% to u mnie powracający użytkownicy. Inna rzecz, że mam na tej samej stronie jeszcze reklamy CPM z agencji - z pewnością to nieco obniża CTR; muszę któregoś dnia sprawdzić, czy nie wychodzę na tym gorzej niż na samym AdSense (naturalnie ilość reklam też odstrasza część użytkowników).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności