Skocz do zawartości

strona nie wychodzi z filtra - co jest nie tak

pietrek

Rekomendowane odpowiedzi

witam, moja strona wpadła w filtr (raczej algorytmiczny) po ubiegłorocznym pingwinie i pandzie. została wykopana poza top200. W październiku 2012 przebudowałem ją całkowicie - nowa grafika, nowa struktura linków, nowe teksty, nowe zdjęcia. Jedyne co się nie zmieniło to strona została na starej domenie, linki przychodzące (nie dodawałem ani nie usuwałem) - ale też nie dostałem żadnego maila od Google, że strona dostała po du**e za linki. Od momentu przebudowania strony do dnia dzisiejszego nic nie drgnęło. dalej taki sam kosmos w wynikach.

Co robię nie tak albo czego nie robię ? pół roku po przebudowie i bez zmian to jakaś dziwna historia.

ps. dodam, że strona to serwis zagraniczny - UK (nie wiem czy to ma jakieś znaczenie)

linki przychodzące (nie dodawałem ani nie usuwałem)

No i tutaj leży pies pogrzebany

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

A skąd mi to wiedzieć ? Nie znam profilu linków. :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

no tudzież usiłuję uzyskać podpowiedź.

Linki były dodawane ze stron, spora część nietematyczna. ale żadne katalogi itp. Strony innych użytkowników - ale większość nietematyczna, sporo stron pewnie słabej jakości, i raczej słaba różnorodność anchor textów.

już dawno trzeba było użyć nowej domeny a nie babrać się z tą już udupioną. Ja taką jedną mam to była w niebycie przez ponad 2 lata, wróciła na jakiś miesiąc (faktycznie na bardzo wysokie pozycje, bo taka jest jej realna siła), po czym znów wypadła i nie ma jej na dzień dzisiejszy kolejne pół roku :) Ja ją traktuję nieco inaczej, i tam non stop dochodzą nowe linki (żadne śmieci z xR), dochodzą nowe frazy, sygnały z "sołszali", wszystko teoretycznie jest cacy, tylko... no właśnie ciągle jest totalnie w d... na wszystko :) [i tak prawdę mówiąc nie wiem dlaczego]

Dlatego przestać kombinować tylko bierz nową domenę i jazda :)

Rozpoznawanie przez algorytm linków lepszej / gorszej jakości to mit, tak samo jak karanie za złe linki. Tak jak qazy napisal. Obecnie istnieją dwie opcje:

1. Dbam o swoją stronę i markę - kupuję AdWords i jestem stabilny. Mam jedną domenę.

2. Robię SEO - co bym nie robił i tak kwestia czasu jak polecę, dlatego mam dużo domen i nie dbam o nie bo w każdej chwili mogą polecieć. Nie czekam na ich powrót. Szkoda czasu.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Rozpoznawanie przez algorytm linków lepszej / gorszej jakości to mit, tak samo jak karanie za złe linki.

Udowodnij te tezę tym co tutaj wylewają gorzkie żale po spadkach/filtrach :)

Dla niektórych każdy spadek = filtr. Zamiast zastanowić się co ze stroną jest nie tak, albo czy moje metody działają to klepią posty 'jak wyjść z filtra'. Po co komuś udowadniać, że jest inaczej? :)

no a jak inaczej tłumaczyć sobie, że strona po totalnej przebudowie, unikalne teksty, nie reaguje przez pół roku. To chyba musi być filtr ? Nie wiem dziwna to i nierówna walka.

Niekoniecznie filtr. Patrz wyżej co pisał Beerbant, przyjrzyj się dokładnie stronie, jej strukturze itd. W większości przypadków sytuacja taka jak z twojego opisu to nie filtr. Jeżeli nie masz pomysłu to słuchaj tego co napisał qazy. Jest szybciej, wygodniej, przejrzyściej, bo czasami naprawdę ciężko ogarnąć który czynnik powoduje niską pozycję.

Witaj Pietrek

kazdy teraz tylko mówi Ci co, jak, gdyby, i może, bo nieznamy Twjej strony, podaj adres, bedzie latwiej ocenic co z nia jest nie tak

inna dyskusja nie ma sensu bez podania strony. Napewno dostaniesz więcej konkretnych porad po podaniu adresu domeny.

SEO i SEM - www.rwnet.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności