Skocz do zawartości

Co jest ważniejsze ilość czy jakość linków / jak określić jakość linku?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie zawsze ilość się przekłada, sam mam kilka stron, które z kilkoma linkami są wyżej od tych co mają nawet miliony. Nie wiem czym to spowodowane przyznam, ale chyba Google chce nieraz wyrównać szanse między "normalnymi użytkownikami" a pozycjonerami, bo w to, że te kilka linków jest lepszej jakości nie wierzę, bo te z milionami mają takie same plus np. milion innych;] Strony również podobne, struktura, cms itp.

zaczynając od qlwebów i web mini

Bardzo zacne katalogi, nie wyobrażam sobie z nich NIE linkować.

jak pozycjonować w podstawach

Dobrze że Ty masz, może szkolenia zaczniesz robić?

Z Tobą to nawet nie dyskutuję bo to chyba to Ty jesteś o filtrów ze stu precli jak dobrze pamiętam, które zresztą potem okazały się chyba nawet nie stoma.

PS. Ale co Ja tam wiem. Ty masz kolegów co opony robią półautomatami to nawet nie chcę pytać co automatem potrafią zrobić.

Witam,

Na Twoją stronę muszą prowadzić zarówno linki te wysokiej jakości jak i te słabszej. W kwestii tego, że serwis z kiloma linkami ma wyprzedzić te do których prowadzi kilka tysięcy...Według mnie bajka, ale każdy ma swoje zdanie :)

Szkoda mi czasu na szczegółowe określanie mocy miejsc, więc co jakiś czas sprawdzam jedynie: PR, site i ilość BL -> Przy drugim takim sprawdzeniu widzisz jak zmienia się stosunek BL do situ (PR tak często się nie zmienia) i wiesz które miejsca mają proges dodatni a które zaczynają "być żeby być".

A co do tego co jest ważniejsze: Pokaż kolegom 20 zdjęć arcymodelek i powiedz że je zaliczyłeś, a pokaż 7 zdjęć ładnych kobiet, 8 średniej urody i 5 brzydkich -> Jak myślisz która wersja wygląda naturalnie i w którą uwierzą kumple? Jeżeli na Twój serwis będą prowadzić jedynie najlepsze linki to też nie wygląda to naturalnie :)

Wszystko z głowa, a na większość pytań można sobie samemu udzielić odpowiedzi po chwili namysłu ;)

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Na Twoją stronę muszą prowadzić zarówno linki te wysokiej jakości jak i te słabszej.

Żeby ugotować dobrą zupę musisz kupić wysokiej jakości warzywa i słabszej jakości mięso.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Proszę bardzo, fraza: numizmatyka

Nie licząc mapek: allegro 3 pozycja: 21 linków z 14 domen

e-numizmatyka.pl pozycja 7: 3688 linkw z prawie 300 domen.

No to muszę CIę rozczarować, ponieważ u mnie e-numzimatyka jest na 1 miejscu ;)

Zresztą pisanie głupot w stylu "allegro ma 21 linków z 14 domen" ? rozumiem że chodziło Ci o tą konkretną pdostronę, ale weź pod uwagę jeszcze wartość całego portalu a nie tylko podstrony ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności