Skocz do zawartości

Klient mi wycenił frazę...

5il3nt

Rekomendowane odpowiedzi

W trakcie negocjacji z klientem otrzymałem takiego oto maila:

"Wybor fraz moze byc rozny i wszystkie firmy SEO na rynku maja cennik za fraze bez

komfortu ze klient najpierw da im na swoj rachunek dostep do info ktore sa bardziej lub

mniej konkurencyjne. Prosze zatem o podanie ceny za 5 i 10 fraz na poz 1-5 bez wzgledu na ich konkurencyjnosc"

Model rozliczenia miałby być za efekt.

Co o tym sądzicie? Klient ma zawsze rację? ;)

Zapraszam do dyskusji.

Co o tym sądzicie? Klient ma zawsze rację?

Klient ma zawsze rację - dlatego czasami lepiej zostawić go z nimi samego ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Prosze zatem o podanie ceny za 5 i 10 fraz na poz 1-5 bez wzgledu na ich konkurencyjnosc"

Zwyczajnie,to jest niewykonalne .

Tam od razu niewykonalne. Biorę najwyższą z możliwych stawek, mnożę przez pięć i wysyłam. Wtedy na pewno uniezależniam wycenę od konkurencyjności fraz

Tam od razu niewykonalne. Biorę najwyższą z możliwych stawek, mnożę przez pięć i wysyłam. Wtedy na pewno uniezależniam wycenę od konkurencyjności fraz
Wysoki budżet wcale nie gwarantuje skutecznego pozycjonowania. Czynnikiem decydującym w tym wypadku jest zdecydowanie coś innego ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dokładnie ;) Mimo, że wiele razy idę na kompromisy to tym razem się nie ugnę przed klientem ;)

Prosze zatem o podanie ceny za 5 i 10 fraz na poz 1-5 bez wzgledu na ich konkurencyjnosc"

Hehehe...a co byś zrobił jakby dodatkowo klient narzucił Ci cenę za jedną frazę i ta cena byłaby przynajmniej 3 krotnie niższa od wymaganego nakładu finansowego? ;P

...Czynnikiem decydującym w tym wypadku jest zdecydowanie coś innego...

Jakość pozycjonowania stron konkurencyjnych?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Dokładnie ;) Mimo, że wiele razy idę na kompromisy to tym razem się nie ugnę przed klientem ;)

Hehehe...a co byś zrobił jakby dodatkowo klient narzucił Ci cenę za jedną frazę i ta cena byłaby przynajmniej 3 krotnie niższa od wymaganego nakładu finansowego? ;P

Rozstałbym się z nim :) Jeśli klient wie więcej ode mnie (a skoro tak stawia sprawę, znaczy, że tak właśnie jest), nie będę dla niego pracował- może mnie zatrudnić jako pracownika, skoro współpraca ma wyglądać tak, że klient palcem pokaże co i jak i żadnych uzgodnień nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności