Skocz do zawartości

Strona znikneła z google i nie umiem jej przywrócić...

kobieta_kot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z którym nie potrafię sobie poradzić, a muszę...

Moja strona znikneła jakiś czas temu z googla. Wcześniej wszystko było ok, strona co prawda na 6-7 pozycji, ale była... po dodaniu większej ilości słów kluczowych (również w tytule) strona podniosła się na drugą, a nawet na pierwszą pozycję (40 fraz w słowach kluczowych)

Potem usunełam kod weryfikacyjny w postaci pliku html z narzędzi webmastera (google) i zastąpiłam go nowym, dodałam też nową metodę weryfikacji (google-site-verification) i strona znikneła:(

Próbowałam wszystkiego, dodałam Metadane w sekcji head, stronę do różnych SEO katalogów, słowa kluczowe... nawet słowa kluczowe w treści na stronie głównej, i nic :(

Tytuł strony był bardzo długi - czy to może mieć jakiś związek?

Bardzo mi zależy żeby strona "wróciła" do wyszukiwarki :(

Przepraszam, ale zakładając wątek liczy się na jakąś konkretną odpowiedź, a nie posty w stylu "ja wiem, ale nie powiem". Kiedy dostałam powiadomienie od razu zajrzałam na forum z nadzieją na rozwiązanie mojego problemu.

Tak, wiem że "bez googla się nie żyje", dlatego tutaj napisałam :)

po dodaniu większej ilości słów kluczowych (również w tytule)

Może dorzuć trochę słów kluczowych do tytułu, większa ilość to za mało.

Przeczytaj sobie to: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/24388-pozycjonowanie-jest-prawie-dla-kazdego/

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Muszę dopisać małe sprostowanie - strona jest w google, ale tylko gdy się wpisze nazwę domeny i tylko. "Nie reaguje" na słowa kluczowe, które mam w opisie.

po dodaniu większej ilości słów kluczowych (również w tytule)

Może dorzuć trochę słów kluczowych do tytułu, większa ilość to za mało.

Przeczytaj sobie to: https://www.forum.opt...ie-dla-kazdego/

40 słów kluczowych to za mało? Gdzieś przeczytałam że duża ilość słów kluczowych w tytule nic nie daje...

Pół roku - wcześniej miałam inną nazwę domeny.

Wysłałam maila do jednej z firm zajmujących się pozycjonowaniem z zapytaniem o przywrócenie strony (10 słów kluczowych) i dostałam taką oto odpowiedź:

"Szacunkowa cena dla podanych fraz to ok. 2 tys zł netto./ msc."

Nie mam, nie dam :kwasny:

Jeśli ktoś mógłby się tym zająć to zapłacę... tylko nie kosmiczną kwotę. Chodzi mi tylko o to, żeby strona wróciła do wyszukiwarki. A czy bęzie na pierwszej czy dziesiątej pozycji, to już mnie mało interesuje. W tej chwili nie ma jej wogóle, albo jest na setnej stronie...

40 słów kluczowych to za mało? Gdzieś przeczytałam że duża ilość słów kluczowych w tytule nic nie daje...

Skoro "pozycjonujesz" swoja stronę bez żadnej wiedzy w temacie to tak masz.

Przyjęłaś model typu: nie wiem jak ale zacznę pozycjonować, może się uda, jeśli nie zapytam.

Trzeba było zacząć z drugiej strony czyli w pierwszej kolejności zdobyć wiedzę w temacie.

Nie dziwne jest, iż ktoś zażądał 2 tys netto/msc. Poznawszy adres strony widocznie taka kwota jest adekwatna do zastanego śmiecia. Z całym szacunkiem.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Niestety nie ogarniam tej kuwety -nie wiem o co chodzi :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Droga Pani Kot nie wiemy jakie frazy: nie wiemy jaka strona,

może Pani znikły bo być może strona nigdy nie była na tych frazach w top, jak Pani kliknie kilka razy w wyświetlony wynik to strona w Pani przeglądarce "idzie" do góry, doświadczyłem tego jak moja przygoda z pozycjonowaniem zaczęła się 4 lata temu, klikałem i myślałem że jestem pierwszy :D

Do tego służą specjalistyczne strony, bo pozycja strony może być inna na każdym komputerze

Może Pani coś popsuła powtarzała Pani te same słowo 125 razy, lub dodawała Pani treść tą samą do "darmowych katalogów"

Jeśli dla Pani 2000zł to drogo proszę skorzystać z narzędzia Google Adwords, tam Pani wycenia każda frazę z 50groszy nawet mogą do 9zł za klika, w skali miesiąca może wyjść nawet ponad 20 tys zl, a skutek może być mizerny.

• 2 tygodnie później...

Nie chcę zakładać nowego tematu a mam dość podobny problem, mianowicie po wpisaniu adresu mojej strony w google:

https://grajzadarmo.com.pl

nie mogę znaleźć strony głównej, tak jakby była nie zindeksowana. I tak juz ponad tydzień jest :( Bana nie dostałem ponieważ inne strony są w wyszukiwarce a i pozycjonując stronę raczej stawiam na dobre katalogi i ewentualnie jakiś link na forum, strona jest dość nowa (podstaw pozycjonowania uczyłem się na innej stronie ;)) I tu pytanie: CZY W GOOGLE TO NORMALNE I NICZYM SIĘ NIE PRZEJMOWAĆ? CZY JEDNAK NIE JEST DOBRZE?

faceplus_banner_468x60_red.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności