Skocz do zawartości

Informacje o cookie - o co chodzi?

grosiek

Rekomendowane odpowiedzi

Duży pop-up, z mało rozsądnym, "ostrzegawczym" komunikatem powodował spadek konwersji w stosunku do strony czystej, nawet o 60% !!! Po prostu wszyscy stamtąd wiali.

KFS

To (info o ciastkach) będzie na prawie każdej stronie, także ludzie się przyzwyczają, ale mimo to pomysł do bani.

Linkuj dalej i nie pier*ol

• Odpowiedzi 179
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jeżeli korzystasz z sesji php to już tak bo sama sesja php tworzy cookies, wp raczej sesję robi z automatu

WP dodatkowo zapisuje dane do cookie jak komentujesz coś.

Ciekawe jak jimmi rozwiąże ten temat na PiO - tutaj niestety też to unijne dziadostwo też musi być wyświetlone.

NIC nie musi być wyświetlone, od tego jest polityka prywatności. Popupy ładują tylko lemingi i pelikany.

Do zbiorowej histerii dołączyło już nawet Allegro (pasek na górze strony) wiec coś jest na rzeczy... a jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze...

Ciekaw jestem czy z czasem ci 'więksi' czasem nie powyłączają tych pasków i popupów itp. hmm

Tanie strony WWW na Tania Strona :faja:

To proste: gdzie 2 prawników tam 3 opinie. Każdy chce chronić swoją du**ę więc "lepiej dajcie to będzie spokój" ;) No i kula śniegowa: "widziałem to na gazecie i allegro więc na bank tak musi być bo oni mają sztab prawników" ;D

uprzednio i bezpośrednio to są 2 słowa klucze w tej ustawie. Każdy kto twierdzi, że sama polityka prywatności załatwia sprawę niech rozważy czy taka informacja spełnia te 2 wymagania.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Nie prościej by operator sieci, przed wejściem do netu dał stronę:

Uważaj, ciastaka będą Cie atakować. Jak tego nie akceptujesz idź pograć w Chińczyka.

Jakie dragi trzeba wciągać na tych komisjach UE by takie durne ustawy wymyślać.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Nie prościej by operator sieci, przed wejściem do netu dał stronę:

Uważaj, ciastaka będą Cie atakować. Jak tego nie akceptujesz idź pograć w Chińczyka.

to powinna robić PRZEGLĄDARKA.

Raczej to nasi się nawciągali z interpretacją.

Ja się zastanawiam nad pojęciem występującym w ustawie : "użytkownik"

Ja czuję się użytkownikiem TEGO forum, bo mogę na nim pisać po zarejestrowaniu się.

Czy ktoś kto tu wpadnie przez przypadek z googla i poczyta trochę też jest "użytkownikiem" ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

KrUEtyni uznali, że aby zainstalować coś na maszynie użytkownika, trzeba uzyskać jego zgodę.

Tyle, że cookies mają już prawie 20 lat i jakoś nikomu do tej pory nie przeszkadzały.

Cały pomysł tego przepisu, to jedynie kolejny dowód na to, że w parlamencie europejskim siedzą nieznający się na niczym biurokraci, którzy cały swój czas i wysiłek spędzają na tym, aby udowodnić niezwykłą ważkość swego istnienia. Znamy to już z różnych innych urzędów i instytucji, które ciężko pracują wyłącznie nad tym, aby mieć pracę.

Wszystko opłacane jest z naszych kieszeni, a niestety nikt nas nie pyta, czy tego sobie życzymy. To taka zawoalowana, latentna forma współczesnego niewolnictwa. A my gniemy karki do samej ziemi, ciągnąc ten ociekający złotem powóz z bandą dobrze opłacanych i chronionych prawem (ustalonym przez nich samych) nieudaczników wyżerających nam, w jego majestacie, z talerzy świąteczne jajka.

Wesołych Świąt!

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Slowa Thompsona po wygranej-przegranej, a w efekcie uniewaznionej walce z Pudzianem, dobrze pasuja do tej sytuacji: "What a fucking

joke"

https://www.youtube.com/watch?v=dKRip8k70Uo

Skoro mam umiejscowic informacje o wykorzystywaniu przez strone cookies w takim miejscu, aby uzytkownik na pewno sie z nia zapoznal, moze powinienem zebrac adresy IP wszystkich ludzi, ktorzy odwiedzili moja strone, nastepnie dotrzec do ich adresu zamieszkania i wyruszyc w podroz dookola swiata, aby z kazdym z osobna porozmawiac w cztery oczy i upewnic sie czy zauwazyli komunikat i czy zdaja sobie sprawe z powagi sytuacji. What a fucking joke.

Mysle, ze informacja w stopce zalatwilaby sprawe, ewentualnie zdecyduje sie na taki pasek jaki ma Allegro i ktorego nie trzeba akceptowac przy kazdej wizycie.

to powinna robić PRZEGLĄDARKA.

Zgadzam się , a nie ja mam teraz 500 stron na każdą mam wrzucać politykę prywatności.

Ale ogólnie co za debil to wymyślił.. Kurde siedzą przy korytach i biorą kasę za takie beznadziejne pomysły... Osoba która się nie zna na komputerach pomyśli że na stronie jest jakiś wirus, albo że ją podglądają..

I jeszcze to żeby cały Internet zepsuć jakimiś popupami? SZOK!

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Ty myślisz, że to celowe, że dragów się nawciągali, a Wg mnie oni w dobrej wierze to zrobili, ale że się na tym nie znali, to wyszło jak zawsze.

Takie dyrektywy powinni fachowcy pisać, a nie amatorzy.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

jasne, że nie, ale pomysł i główne punkty oni dają.

Możliwe, że jeden z europosłów miał złe doświadczenie z ciastkami i dołączył to jako jeden z głównych punktów dyrektywy ;p

Nie wiem jakie można mieć złe doświadczenia z tym związane - może mu w ten sposób sprawdzili historie przeglądarki ...

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności