Skocz do zawartości

Spam na maila po stworzeniu SEOKatalogu

TheMatthew173

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

mamy mały problem ze spamem przychodzącym na moją skrzynkę mailową. Otóż są to takie wiadomości jak na zdjęciu poniżej, wysyłane o dziwo z domeny mojego hostingu. Maile zaczęły przychodzić dopiero po stworzeniu mojego katalogu na skrypcie SEOKatalogu. O co w tym chodzi? W ogóle nie rozumiem treści tych wiadomości.

Pozdrawiam.

31760660368084047467.jpg

Kocham Polskę

na cholerę wysyłasz te potwierdzenia, połowa (oby) email jest z sufitu tworzone na zasadzie cokolwiek@cokolwiek.pl aby tylko walidację pola przeszły :)

@lukas22333 - tyle że nikt jeszcze nie dodał strony w moim katalogu, ponieważ nie zacząłem nawet jego promocji. Można jakoś usunąć te powiadomienia?

@kayman, ma to może miejsce w darmowych katalogach, gdzie aż roi się od spamu. U mnie jednak będzie płatny katalog, gdzie każdy szanujący się dodający poda adres e-mail :)

Kocham Polskę

deamon to zwrot maila do nadawcy z powodu że adres email nie istnieje a nie spam :) sam nagłówek tej wiadomości mówi co to jest -> wystarczy przeczytać :)

mówię żebyś wyłączył powiadomienia o akceptacji wpisu do katalogu bo ci twoi szanowni klienci maja w ()() podawanie prawdziwych maili :)

deamon tak czy inaczej dostaniesz, jedyne co mi przychodzi do głowy to filtr w programie pocztowym żeby nie wrzucał takich wiadomości do skrzynki odbiorczej ale od razu do kosza

Myślałem nad tym, ale u mnie w poczcie Onet jest mały problem. Otóż po włączeniu funkcji AntySpam wszystkie podejrzane wiadomości trafiają do folderu SPAM, a niestety mój Galaxy Note II nie wyświetla nowych maili z tego folderu. Tak więc u mnie chyba nie istnieje rozwiązanie idealne. No nic, jakoś będę musiał przeżyć ten spam. Dzięki za pomoc.

Kocham Polskę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności