Skocz do zawartości

[startup] Turboprecel.pl - baza precli z dodawarką, 3 różne skrypty, bonusy na start

Turboprecel.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Chciałbym przedstawić Wam nowy projekt i zaprosić do testów. Jest to dodawarka do precli obsługująca prywatną bazę (W tej chwili 100 precli).

turboprecel.pl

Podstawowe cechy systemu:

1. Trzy różne skrypty:

• WordPress (obecnie 35 w bazie)
  • Drupal (obecnie 45 w bazie)
  • PyroCMS (obecnie 20 w bazie)

2. Każdy projekt jest mieszany i dodawany do 25 blogów losowanych z pełnej bazy, dzięki czemu baza jest podwójnie różnicowana - raz przez synonimizację i drugi raz - przez losowe rozmieszczenie projektów.

3. Na dzień dzisiejszy wszystko na domenach głównych .pl. Jeśli z czasem zaczną dochodzić subdomeny, domeny regionalne itp., to przy każdym projekcie będzie możliwość ustawienia czy się takowe akceptuje czy nie. Oczywiście również na różnych IP w różnych klasach (w sumie prawie 50 klas).

4. Inna mapa kategorii na każdym blogu. Niektóre blogi jeszcze nie mają ustawionych kategorii, ale to się zmieni (poza Drupalem, który ma i będzie miał tylko tagi.)

5. Różne skórki. Przy PyroCMS skórki się powtarzają, bo to mało popularny skrypt.

6. Możliwość dostosowania prędkości publikacji.

7. Możliwość równomiernego rozkładu wielu projektów pozycjonujących tę samą stronę.

8. Dostęp do wszystkich projektów na bieżąco, podgląd projektów w trakcie realizacji, raporty automatycznie wysyłane na email.

9. Brak SWLi, reklam etc.

10. Całość oczywiście moderowana.

11. Cała baza będzie systematycznie i rozsądnie linkowana. Domeny są nowe, więc trzeba dać im trochę czasu.

12. Wszystkie wpisy dodawane są BEZ OGRANICZEŃ CZASOWYCH.

Wymagania odnośnie projektów:

• Teksty muszą być dla ludzi. Poprawnie, po polsku i z sensem.
  • Teksty muszą być unikalne.
  • Teksty muszą być gęsto synonimizowane (w stosunku 3 do 1).
  • Absolutne minimum po wymieszaniu to 1500 znaków. Wtedy można jednak umieścić tylko 1 link.
  • Przy tekstach powyżej 2000 znaków można umieszczać po 2 linki w treści.
  • max 3-4 tagi i 3 kategorie
  • Bez erotyki i hazardu.

Rozwój projektu:

Jeśli system się przyjmie to będą dodawane nowe funkcjonalności. Niektóre już są częściowo przygotowane. Chętnie przyjmę wszelkie uwagi i sugestie odnośnie funkcjonalności, poprawek, usprawnień.

Płatności, faktury i promocja rozruchowa:

Cena 1 projektu:

19.90 PLN

Na dzień dzisiejszy niestety nie wystawiam faktur. Mam nadzieję, że w najbliższej przyszłości uda mi się to zmienić.

Póki co, jako rekompensatę i zachętę na start:

1. Każdy użytkownik PiO (z kontem zarejestrowanym przed 10.03.2013), który zgłosi się w tym temacie (proszę podać mail na jaki się zarejestrowałeś) dostanie na start doładowanie w wysokości 35 PLN.

Ta promocja nie jest ograniczona czasowo! (Jeśli Twoje konto na PiO jest zarejestrowane przed w/w datą, a nie odebrałeś jeszcze bonusa, to możesz się po niego zgłosić bez względu na wiek tego tematu).

2. Do 10.04.2013:

• Do każdego doładowania za minimum 20 PLN +50%
  • Do każdego doładowania za minimum 35 PLN +100%

3. Wszystkim, którzy zgłosili się (również Ci, którzy przesłali projekty na email) w tym temacie, przysługuje bonus o wartości 55 PLN. W celu uzyskania bonusu, proszę te osoby o informacje na PW, zawierającą email, na który zarejetrowali się w systemie.

Pozdrawiam i zapraszam do testów,

Grzegorz Czapik,

turboprecel.pl

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ok, już powinno działać. Przepraszam wszystkich za kłopot. Przeładujcie stronę jeśli nie odświeżaliście przez ostatnie kilka min bo mam server-side-state saving. Potem już powinno być ok.

Na swoje usprawiedliwienie dodam, że wczoraj robiłem małe korekty i nie przyszło mi do głowy, żeby przetestować samą rejestrację.;)

Myślałem, że mi się udało, ale też czekam na maila :/

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

A u mne poszło wszystko ok, maila podałem ma***s@gazeta.pl - mam świeże teksty więc puszczę testowy projekt ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Doładowanie poszło. Co do maila to powinien dojść za chwilę, ew. rzuć okiem czy nie ma go w spamie. Jakby co to najwyżej ręcznie podładuję. W ogóle widzę spory ruch, mam nadzieję, że serwer będzie dawał radę. Jakby coś działało wolno to proszę o wyrozumiałość. Najwyżej przeniosę się na wydajniejszy serwer.

Najwyżej przeniosę się na wydajniejszy serwer.

A co to masz za serwer? Jak nie jest to solidny VPS z przynajmniej 3GB ramu to już możesz się rozglądać, bo u mnie pomimo wycięcia wszystkich botów oprócz G (największym szkodnikiem okazał się bing, którego też wyciąłem) jak zaczyna się przemarsz robaka to przy 100 katach potrafi wywalić nawet 2 rdzenie i7 i 4GB ramu.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Projekty z pierwszych testów przeniosę wszystkim ręcznie do Waszych paneli, tylko prosiłbym o jakieś info na starego maila (gczapik__gmail.com) kto pod jakim mailem się zarejestrował bo nie wiem komu co podpinać. No i proszę te osoby o troszkę cierpliwości, bo muszę to zrobić ręcznie w bazie, a nie chcę tego robić teraz bo widzę, że sporo osób się loguje i sprawdza serwis.

A co to masz za serwer? Jak nie jest to solidny VPS z przynajmniej 3GB ramu to już możesz się rozglądać, bo u mnie pomimo wycięcia wszystkich botów oprócz G (największym szkodnikiem okazał się bing, którego też wyciąłem) jak zaczyna się przemarsz robaka to przy 100 katach potrafi wywalić nawet 2 rdzenie i7 i 4GB ramu.

Spoko, precle są na oddzielnych hostingach seo. VPS mam tylko pod aplikacje. Problem w tym, że system jest w JEE napisany, a jak wiadomo Java żre prąd że ho ho;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności