Skocz do zawartości

Linki z atrybutem index, follow w zawartości artykułu odsyłające do zewnętrznej strony głównek

oliver87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Postawiłem kilka stron. Wszystkie z nich są oparte o ten sam szablon. Na stronie głównej nie umieściłem żadnego linku wychodzącego.

Natomiast w artykułach wstawiłem linki w następujacy sposób:

Tytuł artykułu

zawartość

po zawartości artykułu: link1 link2 link3 link4 link5

Każdy z linków znajdujący się po zawartości ma atrybut index, follow i wskazuje na stronę główną siostrzanej strony. Każdy z linków posiada swój unikalny "title".

Wszystkie strony znajdują się na jednym serwerze.

Każda z siostrzanych stron ma właśnie takie zastosowanie.

Moje pytanie do tematu:

Wykonując tą operację chciałem pozycjonować siostrzane strony i oczywiście pozyskać backlinki.

Zastanawiam się czy nie popełniłem jednak błędu i czy przypadkiem nie osłabię w ten sposób swoich stron zamiast je wzmocnić? Domyślam się, że po czasie Google stwierzi bardzo dużą ilośc linków wychodzących - oczywiście z podstron a nie z głównej. Czy aby to rozwiązanie jest technicznie poprawnie wykonane?

Z góry dziękuję za wypowiedzi w temacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności