Skocz do zawartości

Dwie domeny - 8 i 13 letnie + 301 (czy rozdzielać?)

mojeprogramy.com

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dwie domeny 8 i 13 letnie

Praktycznie tak samo się nazywają firma.com.pl i firma.pl

Ta starsza .com.pl 13 letnia jakieś 2-2,5 roku temu zrobiłem 301 na .pl (bo uznałem, że lepiej wygląda)

wtedy też zacząłem interesować się SEO ale dopiero teraz wiem jako błąd zrobiłem ;(

Czy jest sens rozdzielać teraz strony znowu i usuwać 301?

PS Wcześniejsza com.pl miała tylko przez te ponad 10lat tylko 5podstron a .pl ma ponad 100

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Ale o co chodzi? Po co chcesz rozdzielać? Linkowałeś obydwie?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

com.pl - w ogóle nie była linkowana przez cały swój żywot

.pl - ponad rok jest dobrze linkowana

Mógłbym postawić zapleczówke...?

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

No mógłbyś, ale po co :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności