Skocz do zawartości

Źródło strony google serp

5corpio

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dawno dawno temu jeszcze przed zmianami normalnie dało się pobrać źródło strony z serpów Google i ręcznie sobie je jakoś parsować. teraz się tak nie da. Macie jakieś sugestie etc. jak najlepiej teraz pobierać te dane? Widziałem, że jest API google które udostępnia nam taką opcję ale wer. free jest tylko dla < 100 zapytań dziennie co nie jest zbyt fajne.

Jakieś inne sposoby na pobieranie tych danych? Bo potrzebuję sobie napisać proste narzędzie.

Ale co mi to da? Przecież ja doskonale wiem, że każdym wbudowanym narzędziem w przeglądarce: Chrome, FF, Opera mogę sobie śmiało to zrobić ręcznie, ja pytam o programowe sprawdzenie. Bo kiedyś jak było normalnie w G to wystarczyło przez sockety czy w dowolny inny sposób pobrać przez GET czy jak tam każdy lubi zależnie od języka prog. a teraz od tak nie zadziała.

Faktycznie używając zwykłego curl w php normalnie zasysa. Hmm i teraz będe miał zagwostkę czemu inne liby w normalnych exekach mi zassysają ten syf z podglądu a curl w php nie. no najwyżej użyje curl dzięki za pomoc ;) tego mi było trzeba.

Edit: w sumie teraz mi działa normalnie wszystko jak powinno, nie wiem czemu wcześniej mi w normalnej appce pobierało tą sieczkę(coś pochrzaniłem). Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności