Skocz do zawartości

Siła linka

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwne jest to Twoje nastawienie względem katalogów. Katalog wcale nie równa się ban. Jeżeli wpadłeś przez kilkadziesiąt wpisów, to na pewno dodawałeś do jakiegoś śmieciowego zaplecza lub puściłeś nieumiejętnie wpisy (lub jedno i drugie + brak optymalizacji) ;) Nie samo katalogowanie, ale dziś to także ważna część SEO

Profesjonalne synonimy i teksty SEO na zamówienie. Audyty oraz optymalizacja stron! Kontakt: damian@seo-synonimy.pl

Copywriting i usługi SEO - Seo-synonimy.pl

Ja robiłem kiedyś testy dodałem zapleczówki do 3000 katalogów( fakt że podłych) w jeden dzień i nic, Żadnych banów, filtrów, strona szybko wbiła się w top na proste frazy, ale pozostała na nich krótko, więc zastanawiam się jak ktoś dostał bana za 50 katalogów.

Od dłuższego czasu zastanawiam się jak się ma siła linka A do B

A - na jednej podstronie serwisu

B - na każdej podstronie serwisu

Serwis ma np. 5000 podstron zaindeksowanych.

....

ponoc link przenosi PR wiec link umieszczony na podstronie z pr5 pewnie powinnien byc mocniejszy niz na podstronie bez PR także więcej PR powinno się dostać z wszystkich podstron serwisu aniżeli z jednej podstrony

Marketing internetowy dla firm

Dyskusja się rozwinęła, ale ja nie pisałem, że link na wielu podstronach to będzie z katalogów. Miałem na myśli normalne strony, blogi, fora... a tutaj dyskusja wre o katalogach...

ponoc link przenosi PR wiec link umieszczony na podstronie z pr5 pewnie powinnien byc mocniejszy niz na podstronie bez PR także więcej PR powinno się dostać z wszystkich podstron serwisu aniżeli z jednej podstrony

Ale ponoć tak jest, że wiele linków z tej samej domeny czyli jak te linki idą z każdej podstrony na stronie która liczy np. 300 tys podstron nie będzie liczony jak z 300 tyś różnych podstron innych domen..

; ]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności