Skocz do zawartości

Scanariusz postepowania dl zbanowanej domeny

Powiadam

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli dobrze pamiętam to na forum nie było pewnika, że googlebot nie odwiedza zbanowanej strony. Wydaje mi się, że ktoś pisał o regularnych odwiedzinach bota.

Dlatego mam w planach zrobienie na dniach testa co by się upewnić. Zrobienie głosowania w celu wybrania opcji "bardziej słusznej" mnie nie urządza :)

Pozdrawiam,

Z

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Od Sep 28, 2004 mam domene ... robilem tam "czary z mleka" ... w koncu w maju 2005 postawilem katalog. Troche tam bylo stron anglojezycznych. Postanowilem ze zrobie sobie reklame na Digitalpooint (postow juz nie ma) .... chyba zbyt mocno podlinkowalem i jednoczesnie mialem duzo linkow z innych anglojezycznych katalogow.

Bylo to w sierpniu na przelomie 2-3 dni spadelm z rankingow w Google i Yahoo i polecialem do piachu. Googla i Yahoo tam nie bylo od sierpnia tak samo jak mnie nie ma w Yahoo i Google.

Pisalem do Google 3 razy po angielsku i ZERO odpowiedzi wiec dalem sobie siana.

Caly czas nie wiem dokladnie za co popadlem w nielaske.

Jedyny dowod jak dla mnie totalnego bana bot G nie odwiedza.

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

Ooo Panie i Panowie - robi się ciekawie ;)

Mediapartners-Google/2.1	   66.249.65.110  

Hmm, sprawdzarka do Adsensa...

Coś mi się wydaje, że np. awstats to zlicza jako GBota - stąd część nieporozumień.

Dziękuję serdecznie Panu Laki za naprawdę sporo wnoszącą do tematu wypowiedź ;)

Pozdrawiam,

Z

Mi wszystko wylecialo z Yahoo

zostało za to w Google a- a wczesniej nie bylo .

Mi na Yahoo tez zalezy bo tam duzo ludzi szuka

i fajna mialem tam pozycje

Zas do Googla piszę w sprawie nowej domeny by jązaindeksowano ale niestety nie zrobiono tego

PO 3 odpowiedizach z automatu odpisano mi ze wreszcie zgłoszono sprawe dla informatyków i trzeba czekać

Żadnej nowej domenki mi w google nie przyjęty - jedynie subdomeny z tych zaindeksowanych domen

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

A ja mam tego typu problem ze tydzien temu moj serwer mial awarie ktora trwala laczne z 72 godziny.... nie dostalem bana ale statystyki mi spadly z 650 do kolo 150 uniq dzienne...

Czy takie zbaiegi jak dodanie jakiegos nowego dzialu do strony cos pomoga... czy może mam cierpliwie czekac dodajac linki....

PO 3 odpowiedizach z automatu odpisano mi ze wreszcie zgłoszono sprawe dla informatyków i trzeba czekać

W niedziele wysalem do G Polska maila ze to i tamto i mam bana ... dostalem pie******a odpowiedz od sztucznego admina i postanowilem sprawe olac. Mam i tak sporo wejsc z MSN i kilku innych szukaczek. Tam mam calkiem dobre pozycje. Potrzymam domene jeszce rok moze dwa i Gugiel sie zlituje ...

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

GoogleBot odwiedza zbanowane domeny - Cache się co jakiś czas zmienia - raz jest aktualne raz z okresu nadania bana.

Przykład: - strona o ile pamietam ma bana od lipca.

Czyli krótko mówiąc strona jest nadal monitorowana przez G:.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Bo należy odróżnić ban (usuniecie z indeksu) i filtr (wtedy boot odwiedza strone)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Z mojego doswiadczenia wynika, ze przy zbanowaniu (usunieciu z indeksu) nie odwiedza takiej strony.

No ok - Tylko jak wytłumaczysz aktualne kopie [cache] takiej domeny ?. Jeśli bot jej nie odwiedza?

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Bo należy odróżnić ban (usuniecie z indeksu) i filtr (wtedy boot odwiedza strone)

Kiedys tak było, ale coś sie zmieniło przy rozdaniu banów w Lipcu 2005r. Od tamtego czasu googlebot łazi po zbanowanych domenach i niekiedy uaktualnia cache. Poza tymi anomaliami w indeksie znaleźć domeny nie można.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności