Skocz do zawartości

[Warsztaty] - SEO i Pozycjonowanie 2 in 1 TYLKO teraz

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 124
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kojot, wrzuć na forum ten film z bluzgami.

Kurde zaraz zobaczę, jak będę miał dostęp to mix jakiś zrobię :) Tylko nie wiem czy mi się chce jeszcze raz to oglądać.

No niestety, 200, stream not found...

Coś tam się jednak ładuje, ale tak czy inaczej przed 26tym nie oglądnę bo już transfer na mobilnym musiałem dokupić w tym miesiącu :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Witam

@blake - Chciałem Ci tylko przypomnieć fragment regulaminu który został przez Ciebie zaakceptowany:

• Zabrania się udostępniania publicznie materiałów ze szkolenia/warsztatów
  • Zabrania się udostępniania publicznie informacji w dowolnej formie z tematów omawianych na szkoleniu /warsztatach np.: blogi, fora etc.

Pozdrawiam

Piotr Kiper

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Tak myślałem ;) Chociaż ten 2 punkt to tutaj raczej nie będzie miał zastosowania bo barany i debile nie były tematem szkolenia ;) Materiałów też by nie było, tylko sama fonia nie dotycząca szkolenia, ale rozumiem, że głos też jest chroniony prawami autorskimi ;)

PS. Składanka mogłaby wyjść fajna, typu: baarany... debile... ;) Z powtórzeniami jak i z fajną muzyczką :) Ale tak na prawdę raczej nie było to odbierane przez uczestników jako obrażanie, bardziej jako śmieszny przerywnik, chociaż na przyszłość mógłbyś o połowę skrócić szkolenie i nie musiałoby trwać po 7h tylko jedną rzeczą - jak zadajesz pytanie i nie masz odpowiedzi to nie czekaj minuty, tylko max 5 sek ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Witam

@blake - mam cichą nadzieję że każdy tak to odebrał jak piszesz + motywacja do pracy i samo doskonalenia się w SEO. Jak już pisałem wcześniej był to experyment polegający na tym aby dotrzeć do każdego uczestnika i na pewno ta forma będzie utrzymana w przyszłości jednak tego typu warsztaty (wydłużony okres spotkania) będą osobno oznaczane jako "specjalne" <- tutaj nie widać tego, jednak mój mail prywatny spuchł od podziękowań i cierpliwości jaką się wykazałem od uczestników warsztatów (domniemam że są to użytkownicy mniej zaawansowani niż wypowiadające się tu "gwiazdki" SEO które chciały wybić się na moich szkoleniach z swoim ......... szkoleniowym i modami "cud" do xRumera)

Wszystkie komentarze są prze zemnie czytane i biorę je poważnie pod rozwagę przy planowaniu kolejnych spotkań których głównym mottem zawsze jest: "Żadne szkolenie nie zwalnia z logicznego myślenia" oraz "Zanim coś uznamy za prawdę "objawioną" dwa razy się zastanów, potem sprawdź a na sam koniec wyciągi wnioski"

Reasumując moją wypowiedź - nie róbmy proszę cyrku tam gdzie go nie było i nie ma (takie filmiki może i są śmieszne ale wyrwane z kontekstu będą obrazą dla ludzi uczestniczących w warsztatach którzy chcieli się czegoś nauczyć)

Pozdrawiam

Piotr Kiper

ale rozumiem, że głos też jest chroniony prawami autorskimi

Jeśli był zmieniany (modulowany) to prawo autorskie nie ma zastosowania.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jeżeli zmieniony jest głos, i powstałby mix czyli przeróbka to nie ma mowy o prawie autorskim (do tego chodzi o fragment, wyrywek nie tyczący się kontekstu)

Oczywiście nie może to być również komercyjne i na tym zarabiać ;)

To się nazywa Prawo cytatu ;)

Radziłbym dopracować niektóre sprawy jak już się w obrębie praw autorskich ktoś obraca ;)

Do tego jeśli ktoiś wrzuci sobie takie coś na hosting to nie łamie w żaden sposób prawa (przecież to jego może mieć zgrane na płycie, kasecie, VHS czy nawet napisane na kartce)

Nie może tego rozpowszechniać ani sprzedawać ale przechowywać w ten sposób już tak

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

A mnie najbardziej śmieszy, że osoby które są w tym wątku najgłośniej "szczekają" to na szkoleniu pisnąć się bały że coś nie pasuje. Ktoś dwa razy zaskomalł żeby skończyć z baranami i przejść dalej, ale to konkretną wypowiedzią cieżko było nazwać. Jak małe pieski zza ogrodzenia, teraz na pio się żalicie jacy jesteście nieszczęśliwi.

Witam

Nie podaję godziny na ten moment bo nie wiem jaki będzie rozkład spotkanie / omniflash. Najbardziej prawdopodobne scenariusze to 12 i 18 lub jeśli będzie do 25 osób to do ustalenia wspólnie 15/18

Pozdrawiam

Piotr Kiper

Jeżeli zmieniony jest głos, i powstałby mix czyli przeróbka to nie ma mowy o prawie autorskim (do tego chodzi o fragment, wyrywek nie tyczący się kontekstu)

Oczywiście nie może to być również komercyjne i na tym zarabiać ;)

To się nazywa Prawo cytatu ;)

Radziłbym dopracować niektóre sprawy jak już się w obrębie praw autorskich ktoś obraca ;)

...

Czytam te posty, czytam i się nie odzywam... ale czasem to już wymiękam... Ustawa o PA i PP nie jest ani specjalnie długa ani szczególnie trudna. Wystarczy ją przeczytać by nie musieć na jej temat fantazjować i wymyślać... np: "praw cytatu"...

Poniżej podaję "arty" - wiem, nudne - ale w naszym kraju powinno się je "czasem" przypominać - tak dla profilaktyki.

Art. 117. 1. Kto bez uprawnienia albo wbrew jego warunkom w celu rozpowszechnienia utrwala lub zwielokrotnia cudzy utwór w wersji oryginalnej lub w postaci opracowania, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nadanie,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Art. 2. 1. Opracowanie cudzego utworu, w szczególności tłumaczenie, przeróbka, adaptacja, jest przedmiotem prawa autorskiego bez uszczerbku dla prawa do utworu pierwotnego.

Art. 4. Nie stanowią przedmiotu prawa autorskiego:

1) akty normatywne lub ich urzędowe projekty;

2) urzędowe dokumenty, materiały, znaki i symbole;

3) opublikowane opisy patentowe lub ochronne;

4) proste informacje prasowe.

... i tu mógłby być jeszcze 5) - by Herkules:

5) cytaty z Kojotka w formie wideogramu lub fonogramu - lecz będące jednak cytatami - objęte "Prawem Cytatu" po zmiksowaniu.

... "mógłby" ale...

W Ad 1. Sam sobie odpowiedziałeś cudzy utwór a nie "fragment, wycinek"

Dlatego mówimy o prawie cytatu ;)

Wszystko ok, ale chyba się zagalopowałeś

Art. 29. Prawo cytatu

0

1. Wolno przytaczać w utworach stanowiących samoistną całość urywki rozpowszechnionych utworów lub drobne utwory w całości, w zakresie uzasadnionym wyjaśnianiem, analizą krytyczną, nauczaniem lub prawami gatunku twórczości.

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Czytać należy ze zrozumieniem:

Art. 29.

1. Wolno przytaczać w utworach stanowiących samoistną całość urywki rozpowszechnionych

utworów lub drobne utwory w całości, w zakresie uzasadnionym

wyjaśnianiem, analizą krytyczną, nauczaniem lub prawami gatunku twórczości.

( rozważ co oznacza: w utworach stanowiących samoistną całość (?) oraz urywki rozpowszechnionych

utworów - tu sprawę ułatwi art. 6 )

Art. 6.

1. W rozumieniu ustawy:

3) utworem rozpowszechnionym jest utwór, który za zezwoleniem twórcy został

w jakikolwiek sposób udostępniony publicznie;

(tu również należy rozważyć zboldowane wyrazy)

Poza tym...

Ustawa jest tu..: https://isap.sejm.gov...=WDU19940240083 ...i dobrze jest ją czytać w formie podanej przez ustawodawcę, bez cudzych wykładni - potem efekt jest taki że powstają "prawa cytatu" które umożliwiają "cytowanie" wszystkiego i wszędzie... jak to w naszym kraju...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności