Skocz do zawartości

Aktualizacja treści zaplecza

solarismono

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie odnośnie zapleczówek:

robię jakiegoś bloga, mam na nim 10 unikalnych artykułów, wrzucam na serwer, linkuje do bloga, żeby go wzmocnić, linkuję sobie z niego gdzieś dalej i tyle, blog leży i się kisi, nie aktualizuję już treści.

Czy ma to jakieś znaczenie, jeśli zamiast powyższego podejścia będę tam wrzucał jeszcze dodatkowo powiedzmy 1 tekst na tydzień?

A czy uważasz, że strona z 10 artami jest interesująca? Idea zaplecza powinna być taka, że przede wszystkim ma to być żywa strona, a nie tylko narzędzie SEO. Dobrze przemyślane zaplecze samo przez się może przynosić dochód.

Zaplecze musi mieć przed sobą perspektywę. Nie stawia się zaplecza na kilka miesięcy, więc trzeba dbać o to, żeby coś ono sobą świadczyło.

@rdw: dzięki za odpowiedź, ale co masz na myśli, że nie stawia się zaplecza na kilka miesięcy, zależy do czego jest potrzebne, natomiast wracając do pytania, czy umiesz na nie odpowiedzieć, czy ma to znaczenie, czy nie i taką odpowiedź uzasadnić?

@zakręcony: a możesz to uzasadnić?

Pojawiające się treści dają sygnał szukajce, że na stronie coś sie dzieje, łatwiej i mniejszym nakładem zachęcić bota do odwiedzin takiej strony.

Hmm, czyli twierdzisz, że na tej stronie

https://www.kominiarz.kartuzy.pl/

Powinien pojawiać się co tydzień jakiś news? Jaki tytuł powinien on mieć? Dziś czyściłem komin pani Jadzi?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Witam

Myślę że ten artykuł wyjaśni wszystkim co jest warta domena która stoi po to żeby stać (artykuł w 100% jest aktualny na dzień dzisiejszy): https://www.topseoblog.pl/pozycjonowanie-zmiany-google-unikalnosc-tresci/

Pozdrawiam

Piotr Kiper

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Tle, że tutaj nie było pytania o DC a o częstotliwość aktualizacji strony zapleczowej.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Witam

Przepraszam złego linka podałem chodziło mi o ten wpis: https://www.topseoblog.pl/pozycjonowanie-moc-domeny-linki-tr-unikalnosc-tresci/

Całą noc siedzieliśmy nad OmniFLASH i wychodzą tego efekty. W artykule poza oczywistym faktem jakim jest unikalność treści opisuję sytuację domeny która nie była aktualizowana i tego konsekwencje

Pozdrawiam

Piotr Kiper

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

@rdw: dzięki za odpowiedź, ale co masz na myśli, że nie stawia się zaplecza na kilka miesięcy, zależy do czego jest potrzebne

Jeśli buduję zaplecze to nie po to, żeby zniknęło po kilku miesiącach- robię raczej jakąś sensowną stronę, która sobie stoi przez parę lat. Nie wyrzucałbym kasy na zaplecze, wiedząc, że projekt upadnie po pół roku. A jeśli ma stać dłużej, staram się, żeby strona nie stagnowała. Nie upieram się za tym, żeby regularnie wrzucać na nią długie artykuły, ale od czasu do czasu z czymś nowym tam wskoczyć.

Pytasz o uzasadnienie. Jest. Nie buduję tez zaplecza dla botów, ale z nadzieją, że zyskam na tym parę sensownych wejść przez stronę zaplecza, a nie przyciągnę nowej osoby starym tekstem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności