Skocz do zawartości

Domeny .eu

Saint

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chciałbym zapeszyć czy wyrywać przed szereg. Wiem że ciężko wycenic nie wiedząc co ale wiem ile kosztują reklamy u nich na stronie ( na dzień dobry zaproponowali rok dużej bezpłatnej reklamy)

Banner 750x100 kosztuje 1400zł m-c

P.S. Nie ukrywali także że bardzo im zależy :D

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ew. na PM

oczywiscie ze sa aukcje domen

ale jak sie jzu do Ciebie zglosili to z nimi negocjuj cene.

ja bym sprzedal za roczny zysk z niej (przyblizony oczywiscie) ale zalezy to od firmy i domeny....

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Dziekuję za odpowiedzi . Myślę ,że wynajem byłby najlepszy ale nie wiem czy się zgodzą. Fakt ,że rozmowy trzeba zacząć z nimi ale muszę wiedzieć od czego zacząć. Nie chciałbym za tanio tego sprzedać . Taki zastrzyk gotówki może postawić na nogi.

A poza tym mam jeszcze jakieś do sprzedaży ale to chyba na aukcję (np. kredyty24.eu )

Bardzo uprzejmie dziekuję jeszcze raz.

P.S. nazwy tej domeny nie podam narazie , dogadam się najpierw .

co ma do tego ile oni za baner biarą? co to znaczy za tanio? :D sprzedaj, za tyle ile uważasz, ile chcesz, najlepiej ile Ci teraz potrzeba na 'coś', a jak nie wiesz ile Ci potrzeba to oddaj za darmo, albo nie sprzedawaj w ogóle,

i nie słuchaj później różnej maści 'doradców', że 'mogłeś ją za 5x więcej sprzedać, oni teraz zarabiają tyle i tyle na niej'...

jak oni chcą kupić to się szybko do gadacie, nie bądź psem ogrodnika :)

ps. nie mam nic z tą sprawą wspólnego...

dokladnie sprzedaj skora chca kupic bo za 2 msc pomysl moze im minac.

To ze zarabiaja na PL czy innej koncowce nie oznacza ze cos zarobia na EU.

Wiec nie jest to wyznacznikiem niczego, pozatym sadze ze masa domen EU zwolni sie po roku uzytkowania - ta koncowka ma marne szanse na zdobycie popularnosci chocby w 10% jak COM.

Dla mnie osobiscie domena EU nie wyznacza zadnej wartosci - biore bo sa tanie.

A to ze prowadza portal branzowy niby taki znany dziwi że nie pomysleli o zarejestrowaniu znaku i pierwszej rejestracji.

Widocznie nie byla ta domena dla nich taka wazna i rentowna skoro zalowali kilka tysiecy na rejestracje znaku towarowego i pozniejsza rejestracje EU w ktorej nie mialbys szans na jej zdobycie.

Tak wiec jak pisal przedmowca sprzedaj skoro jeszcze chca kupic :D ja za domene EU dalbym 46 zl netto :)

A swoja droga - po jakim czasie jest widoczna domena EU od zarejestrowania, walnelem kilka z ranka ale jeszcze ich nie widac

EDYTA znalazlem na EURID who is, ale swoja droga to kurde kazde domeny widzialem po kilku godzinach

i jest jakis who is ? dla domen EU jak tak podajcie jak mozecie info bo sprawdze czy widac juz chociaz dane we whois domenki https://www.szook.eu

Pozdrawiam

Szanowni Państwo,

informujemy, że w dniu 7 kwietnia 2006 r. o godzinie 11.00 rozpoczęliśmy

rejestrację domen europejskich w EURid. Do chwili obecnej zarejestrowaliśmy

blisko 10 tysięcy domen europejskich, co stanowi ponad 40% domen zarejestrowanych

dla polskich abonentów. Jest to najlepszy wynik wśród polskich rejestratorów!

....

Pozdrawiamy i zapraszamy do korzystania z usług NetArt.

--

no to sie chwala i spammuja :]

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

szookpl: proponuje zaczac od www.google.pl potem www.whois.eu - myslalem, ze to bedzie logiczne, ale skoro nie ... domeny sa widoczne po odswiezeniu dns-ow czyli jakies 24H. Whois mozesz sobie sprawdzic na kazdym jednym shellu - komenda "whois jakasdomena.eu".

AQQry: nie wiem czy jest sie czym chwalic ... registerzy dali xxxx, 0 pomyslunku chodzby konto w tym samym kraju albo nawet w tym samym banku gwarantowalo by im szybkie przelanie kasy i rejestracje w pierwszej kolejnosci, a koszt takiego konta to zaledwie ulamek tego co mogli zarobic.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

saint - whois znalazlem odrazu jak poszukalem :)

Co do odswiezania to na zadna nowa domene tyle nie czekalem co na EU aby zobaczyc ją w pełni.

W Pl widzeją rejestrujac rano - o godz 17-19

Com widze po 6-12 godzionach

Eu minelo jakies 24 i dalej nic.

Co do EU to widze ze sporo firm nie zdazyla sobie ich zarejestrowac bo przejal je ktos inny

michal ja juz sobie poradzilem z tym jak :D i who is mam ok od jakis 30 godzinek.

Ale nigdy na zadna domene nawet na PL nie czekalem tyle czasu by mnie tracerty zaprowadzily do celu analizujac z roznych miejsc swiata.

Wiec to nie koniecznie jest wynikiem propagacji DNS a wynikiem updatetu ich systemu DNS.

W nasku od czasy jak zrobili 2 razy na dobe - domene mam widoczna max po 12 godzinkach.

a szooka eu ;) ni w tylek ni w oko niet :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności