Skocz do zawartości

Prośba do Google o ponowne rozpatrzenie

K-ny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jedna z moich stron znacznie spadła w październiku 2012 roku i pomimo "robienia czego się tylko da", linkowania, różnicowania anchorów, linkowania, dalej "siedzi" poza 100 i cały czas pozycje skaczą. Napisałem więc ostatnio prośbę do Google o ponowne rozpatrzenie i oto co otrzymałem w odpowiedzi:

Dear site owner or webmaster of https:..............,

We received a request from a site owner to reconsider https:............. for compliance with Google's Webmaster Guidelines.

We've reviewed your site and we believe that some or all of your pages still violate our quality guidelines.

In order to preserve the quality of our search engine, pages from .........pl may not appear or may not rank as highly in Google's search results, or may otherwise be considered to be less trustworthy than sites which follow the quality guidelines.

If you wish to be reconsidered again, please correct or remove all pages that are outside our quality guidelines. When such changes have been made, please visit https://www.google.com/webmasters/tools/reconsideration?hl=en and resubmit your site for reconsideration.

If you have additional questions about how to resolve this issue, please see our Webmaster Help Forum for support.

Sincerely,

Google Search Quality Team

W prośbie tej sporo się "naprodukowałem" i mam takie pytanie: czy ktoś w ogóle czyta te prośby? Czemu wysyłają odpowiedź w języku angielskim? Link który jest podany w tej wiadomości też prowadzi do anglojęzycznej strony Google, chcą by ponowną prośbę wysłać im do anglojęzycznego G.?

Ja przecież swoją prośbę wysłałem z polskiej strony Google.

We've reviewed your site and we believe that some or all of your pages still violate our quality guidelines.

In order to preserve the quality of our search engine, pages from .........pl may not appear or may not rank as highly in Google's search results

Google wierzy, że niektóre z Twoich podstron nadal naruszają regulamin i nie będą się pojawiać w wynikach lub będą ale nisko. Masz wysłać prośbę ponownie po dokonaniu zmian na stronie.

Zapraszam na serwis piłkarski - wyniki na żywo ze wszystkich lig polskich! Serdecznie zapraszam

Po zmianach na witrynie (usunięciu nadmiaru słów kluczowych) napisałem drugą prośbę i dostałem dziś odp. Oto część treści po przetłumaczeniu

"... Sprawdziliśmy Twoją witrynę i nie stwierdzono działań ręcznie przez zespół webspam które mogłoby wpłynąć pozycji witryny w Google. Nie ma potrzeby, aby złożyć wniosek o ponowne dla witryny, ponieważ wszelkie problemy ranking może być to nie są związane z ręcznym działania podjęte przez zespół webspam. ..."

Czekać na powroty? Miał ktoś podobną sytuację z pozytywnym finałem (lub negatywnym)?

Zdjęli Ci filtr ręczny, ale nadal na stronie może tkwić filtr algorytmiczny. Często również po ściągnięciu filtra ręcznego strony same od siebie nie wracają na poprzednie pozycje - trzeba im trochę pomóc, ale musisz być ostrożniejszy niż wcześniej

SEO in Bielsko-Biała 

Albo filtr algorytmiczny jak napisał kolega wyżej, albo słabe/brak linkowania od października i po prostu strony nie ma, linkuj w dobrych katach lub tak jak linkowałeś wcześniej. Podaj adres strony na PW zobaczę jak to wygląda. Bo strona sama z siebie nie wejdzie do topów.

Zapraszam na serwis piłkarski - wyniki na żywo ze wszystkich lig polskich! Serdecznie zapraszam

ręcznego nei zdjęli bo go nie było - dostał algorytmicznym ... jak usunie problem to jest szansa że wróci.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Niby problem usunięty (m.in. napchane słowa kluczowe w alt) i po drugiej prośbie stwierdzili że już nie narusza ich wskazówek jakościowych... zobaczymy. Strona dostała po du**e w pamiętnym październiku więc to pewnie algorytmiczny.

Dziś widzę w GWT, że sporo więcej jest wyświetleń (nawet o 100%).

Puki co dzięki Panowie za rady. Czas pokaże...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności