Skocz do zawartości

Jaki smartfon polecacie?

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Ogólnie posiadam znikomą wiedzę na temat smartfonów i pomyślałem, że znajdą się jacyś znawcy na PiO :)

Planuję zakup, któryś z tych trzech poniższych modeli:

- iPhone 5

- Samsung galaxy s4

- Sony Xperia Z

Który byście wybrali i czym się kierować? Ogólnie telefon do sprawdzania poczty i grania w pokera, więc zbytnio nie będę się nim bawił chyba, że ma opcję nawigacji to wtedy w trasy będę podpinał.

Czekam na wasze wypowiedzi...

Pozdrawiam,

Artur

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Miałem iPhone5 - nie polecam.

Nie miałem Samsung galaxy s4 - podobno rozbuchany smartphone.

Posiadam iphone4 i samsung galaxy s2 i s3

Z całą odpowiedzialnością polecam samsunga galaxy s3. Jest to bardzo dobry smartofon z mnóstwem aplikacji

iPhone, to przerost formy nad treścią.

Słyszałem,że teraz też są dobre smartofony sony. Nie miałem możliwości tego sprawdzić.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Większośc będzie dobra dla ciebie , tylko te wszystkie wynalazki maja jedną wade , przy mocnym używaniu baterie trzeba ładować już po paru godzinach , chyba że mnie jakiś wynalazek ominął cos słyszałem o tych nowych bateriach ale podobno tez przy korzystaniu z sieci do 12h maks i koniec a to kropla w morzu jest :) .

Może ktos doradzi jakis smart z mocną baterią nie li-onowa czy jakos tak . Która wytrzyma ciągłe działanie apek do maili , sprawdzania serpów co chwile, blogowania i używania team vievera i innych apek obciażających baterie :) ?

Ogólnie chciałbym coś z tych nowości, a za bardzo nie chce mi się czekać i planuje zakup w przeciągu 2 tygodni jak dowiem się czegoś o tych modelach od osób, które je używają :) Jakieś opinie o Sony?

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Z całą odpowiedzialnością polecam samsunga galaxy s3. Jest to bardzo dobry smartofon z mnóstwem aplikacji

iPhone, to przerost formy nad treścią.

Potwierdzam. Mam SG III i jestem naprawdę zadowolony.

Jakbym stanął przed wyborem telefonu to bez wątpienia brałbym coś od Sony (korzystam z produktów Sony Ericssona od 8 lat).

Ew. rozważyłbym kupno Nexusa 4 - osobiście korzystam z Nexusa 7 (tablet). ;)

Tylko zastanów się czy naprawdę ci jest potrzebna taka smycz?

Ja wczoraj po cięzkim dniu (20 godzin pracy) położyłem się wreszcie spać, ale po 2 godzinach już moja smycz-smartphone się odezwała. Pierwsza rozmowa to moja własna żona, która śpieszyła się mnie poinformować, ze właśnie kupiła nową spłuczkę do kibla, a nawet dwie, gdyby jedna nie pasowała. I weź tu teraz zaśnij...

Wszyscy dookoła generalnie wiedzą, że nie lubię jak mi ktoś d... zawraca telefonami, no ale i tak co rusz się komuś zapomni. Ja mam Sony'ego XPerię, ale raczej szczegóły to mi wiszą. Syn ma iPhone'a 4, drugi syn właśnie się zaopatrzył w XPerię, tylko chyba bardziej wypasiony model (T)

Edytowane przez dargre`

Sorry, nie odpowiadam na PMy

[Fanboy mode]

Korzystam z różnych wersji iPhone od lat i - wbrew temu co pisał ktoś wyżej - polecam iP5. O zaletach można przeczytać wiele w sieci, więc nie widzę sensu, żeby się tutaj rozpisywać ;) Telefon sam w sobie jest świetny i wygodny w obsłudze, a w połączeniu z ekosystemem i współpracą z innymi urządzeniami Apple spisuje się kapitalnie.

Nie bardzo rozumiem co może znaczyć "przerost formy nad treścią" w odniesieniu do telefonu, zwłaszcza tak minimalistycznego jak iP (przez minimalizm rozumiem prostą i przemyślaną budowę urządzenia oraz interfejsu aplikacji, gdzie zbędne funkcje są niewidoczne). Produkty Apple moim zdaniem cechuje właśnie minimalizm formy.

[/Fanboy mode]

Edytowane przez Veal

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Ja od paru miesięcy użytkuję Samsunga Galaxy Xcover, jest wytrzymały i wodoszczelny, ma spory wyświetlacz, bateria w porządku. Nadaję się jako urządzenie do komunikowania się i nawigacja np. na rower. Nie jest to może szczyt wydajności, ale dla średnio wymagającego użytkownika jest wystarczający.

@Veal, dawaj minusy, okej? Bo też się zastanawiam nad wyborem. Jak trzyma bateria przy średnim używaniu? Jakiej jakości jest dźwięk w słuchawkach? Jak z zasięgiem w pipidówach?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.