Skocz do zawartości

Jaki smartfon polecacie?

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

Mojej żony wujek własnie tak wygiął telefon, ja mu go wyrównałem prasą. Wstawiłem telefon miedzy  grube kawałki filcu ( ok 2 cm każdy) później 2 deseczki i delikatnie ściskałem prasą. Udało się ale trzeba uważać bo może pęknąć szybka, ekran.

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj przesiadka na S21. Robiłem trochę zdjęć  w pracy. Róźnica do Huawei P20 PRO jest spora na plus, chociaż robiłem je w automacie, bez żadnego przestawiania. Poniżej sporo zdjęć P40 PRO kontra S21 ULTRA. Na moje oko jeżeli komuś chodzi przede wszystkim o zdjęcia, a cena ma duże znaczenie to nie ma co się zastanawiać i brać P40 za połowę ceny s21ultra. A jak ktoś używa sprzętu do pracy... ja wybrałem s21 ultra :)

e: P.S. Cholercia, coś mnie zakłuło w sercu, jak zabrałem się do przerzucenia kart SIM. Można się uzależnić od Smartfona. Żegnaj P20 PRO, byłeś fajny :hi:

Edytowane przez Nikonem
  • Like 1

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

OT Pamiętam jak pod koniec ubiegłego wieku  chodziłem z kumplem nad Wartę w Poznaniu na szczupaka "na żywca" i przy okazji pól litra wypić  nie na żywca, bo z popitką haha ... W tamtych czasach mieliśmy już telefon stacjonarny, więc miałem taką wizję jak by było fajnie zadzwonić do domu i powiedzieć, że maja patelnię szykować bo idą szczupaki hehe ...  A tu proszę i aparaty w nich są i internet  ... tylko już nie chodzę nad Wartę ech ?

• Like 1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Cieszyć się, że gdy byliśmy dzieciakami opiekunowie nie mieli możliwości dać nam pluskwy w postaci smartfona :) 

Przez internet, to nawet teraz na wagary nie mogą iść ? 

Edytowane przez okazwłoka
  • Thanks 1

4 godziny temu, okazwłoka napisał:

gdy byliśmy dzieciakami opiekunowie nie mieli możliwości dać nam pluskwy w postaci smartfona

Jestem po szkole telekomunikacyjnej. Do 90 lat funkcjonowały przed wojenne niemieckie głowice telekomunikacyjne łaczące kable abonenckie, a w Pudliszkach, które obsługiwałem Pani w centrali telefonicznej ręcznie (wtyczka i odpowiednie gniazdko) łączyla rozmowy na terenie Zakładu. Centrala telefoniczna w małym mieście zajmowała 2 piętra w budynku Telekomunikacji (wybieraki krzyżakowo jakieś tam, nie pamiętam). Jak weszła centala Siemensa zajmowała kąt w jednym pomieszczeniu.

Potem przyszło GSM i pozamiatało na poważnie. Troszkę, w krótkim czasie, się zmieniło :D

e: @SzlafRock no to mnie zaskoczyłeś. Ja nie pracowałem w centrali, ale w terenie stąd mniejsza znajomość tego sprzętu. Pamiętam tylko jak to hałasowało :o

Edytowane przez Nikonem

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

3 godziny temu, Nikonem napisał:

wybieraki krzyżakowo

Pewnie wybierak krzyżowy systemu Pentaconta :) Wcześniej jakieś systemy Strowgera. :D  Pentaconta znałem od podszewki, na słuch. :D 

• Thanks 1

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

podepnę się pod temat z pytaniem, może ktoś ma doświadczenie w temacie:

ktoś tu pisał o apkach śledzących, itp. Potrzebuję coś takiego żeby wiedzieć gdzie jest telefon dziecka a wraz z nim i ono ;) (czyli coś sprawdzonego do zainstalowania u mnie - ios lub android) oraz coś/jakąś kontrolę "rodzicielską" na sprzęcie córki (android)żeby beztrosko nie wchodziła wszędzie.

@qazy kupiłem dzieciakowi zegarek z funkcjami telefonu z kartą SIM do tego apka na smartfona z funkcjami, które wymieniłeś. Stety, niestety dzieciak nie chciał tego nosić, całość działała tak sobie, więc tej idei nie polecam :D Aplikacji na normalny telefon nie znam, słyszałem, że są, ale nie sprawdzałem. Pewnie się da wygooglować.

Sprawdziłem za to na moim Nowym Fantastycznym Zbyt Drogim Smartfonie jak działa Samo Zło czyli 5G. Tak konkretnie to sprawdzałem wczoraj w Bydgoszczy, jak ktoś chce szczegóły, robiłem zakupy w Barze Mlecznym Jagienka (o ile dobrze pamiętam) :D Szczerze, to zdębiałem.

spacer.png

• Like 1

• 5 tygodni później...
W dniu 29.03.2021 o 18:25, Presta napisał:

@nikodemjak pierwsze wrażenia ? ;)

Parę słów po dłuższym użytkowaniu: S21 Ultra to naprawdę dobry sprzęt. Najważniejsze dla mnie w pracy to znakomita jakość zdjęć, daleki i stabilny zasięg Bluetooth. W codziennym użytkowaniu telefon wcale nie jest tak duży i ciężki jak pisali w recenzjach. Za namową @Herkules kupiłem etui.

Słuchawki Budsy Pro dobrze i długo grają, ale uwaga na gumkę, może zostać w uchu :D

e: Sprawdziłem, gumki mają blokadę, trzeba je tylko prawidłowo ustawić i nie zostaną w uchu.

spacer.png

Zdjęcie zrobione zza okna w nocy:

spacer.png

Edytowane przez Nikonem
  • Like 2

To już wiadomo kto podłogę robił pod narodowy, że się premierowi jajca na posadzce odbijały :D  @Nikonem a Etui sam przyznaj dobra sprawa i żadne tam ubezpieczenia (no chyba, że w kwestii oprogramowania ) To etui mi spadało na góry, skały etc zero uszkodzenia

Zdrówka i pozdrawiam 

Edytowane przez Herkules
  • Thanks 1

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Przypnę się pod temat. Nie chodzi mi smartfon-a a o mini PC-eta. 

Za jakim mini PC jest się sens oglądać. To ma być taka stacjonarno-mobilna alternatywa prostego laptopa do której podłączę normalny monitor bo ten z laptopów to są za małe. 

Na pewno chcę minimum 8 GB ram-u i dysk co pomieści samego Win10. Mam do wyboru albo coś z nowych mini PC albo używane Lenovo M700 Tiny USFF VI GEN. 8GB SSD W10. Szukam ekonomiczne komputerowe "gniotsa nie łamiotsa" do pracy bez niepotrzebnych dopalaczy do ciężkich zadań które bezawaryjnie posłuży co najmniej z 5 lat.

Jak ktoś miał do czynienia z czymś w temacie to prosiłbym o info czego się np. wystrzegać.   

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

4 minuty temu, Grey Ronin napisał:

Przypnę się pod temat. Nie chodzi mi smartfon-a a o mini PC-eta. 

Za jakim mini PC jest się sens oglądać. To ma być taka stacjonarno-mobilna alternatywa prostego laptopa do której podłączę normalny monitor bo ten z laptopów to są za małe. 

Na pewno chcę minimum 8 GB ram-u i dysk co pomieści samego Win10. Mam do wyboru albo coś z nowych mini PC albo używane Lenovo M700 Tiny USFF VI GEN. 8GB SSD W10. Szukam ekonomiczne komputerowe "gniotsa nie łamiotsa" do pracy bez niepotrzebnych dopalaczy do ciężkich zadań które bezawaryjnie posłuży co najmniej z 5 lat.

Jak ktoś miał do czynienia z czymś w temacie to prosiłbym o info czego się np. wystrzegać.   

W domu posiadam HP ELITE SLICE i5-6500T 8GB 256SSD USB-C 4K W10Pro i z czystym sumieniem mogę polecić, to już druga odsłona takiego mini PC pierwszy posłużył mi 10 lat więc jestem do nich przekonany, podstawa dla mnie to nie zapełniać pamięci dysku więcej niż 60% bo potem zaczynają się zawiechy itd :)

Ps nigdy nie miałem na PC żadnych gier :) 

Edytowane przez Herkules
  • Like 1

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

@Grey RoninMam Lenovo ale starszy model z windows 10, mam go chyba z 6 lat, co ciekawo bateria dalej trzyma z 4/5 godzin bez trybu oszczędzania. Jak był nowy bez problemu 8-10 godzin na jednym lądowaniu. To dla tego ze tam  czterordzeniowy procesor Intel Atom stoi a on dość oszczędny. Można lądować Power Bankiem mam taki na 20 000 machów. Nie mam żadnych zastrzeżeń wykorzystuje go w podróży, kiedy telefon za malo a laptop za dużo. Nie odpalam żadnych zasobożernych programów, można powiedzieć, że wyłącznie sprawy biurowe, zdalne pulpity, inne. Oczywiście na obecne czasu to zabytek, ale dalej pracuje i żal mi go wyrzucać :D 

• Like 1
  • Thanks 2