Skocz do zawartości

Jaki smartfon polecacie?

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

@Grey Ronin - ja zawsze pracowałem na laptopach 15,6 cala. Nie tak dawno temu walnął mi monitor (tak się kończy pokazanie dziecku komety z kilku klocków lego i bibuły :D ), a że lapek stary to nie chciało mi się go naprawiać (nowa matryca to ok 200 zł). Kupiłem sobie monitor 22 cale + klawiaturę i mysz bezprzewodową i przejrzałem na oczy. Ale do czego zmierzam. Monitor + laptop to świetne połączenie.

Wybudzanie, włączenie - to wszystko łatwo skonfigurować (ustawiasz wybudzanie z klawiatury/myszy, usuwasz z ustawień zamykanie/usypianie systemu klapą). Laptop zamknięty zajmuje mało miejsca.

Laptop też może służyć jako stacjonarny, a w razie chęci przeniesienia po prostu odpinasz kabelek i masz laptopa :) 

• Like 2
  • Thanks 1

Ja dodam jeszcze, że przy laptopie czy tablecie używam zawsze klawiatury, po prostu jak byłem uczony pisać na maszynie, potem na klawiaturze w szkole to rozłożenie klawiszy na laptopie (taki ścisk czuje :) plus..do tego szybka wymiana ich bo uderzam robi swoje, mogę polecić 

pol_pm_Klawiatura-Bezprzewodowa-Alogy-sk

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Strasznie nie cierpię tych touchpadów przy klawiaturze. W ostatniej klawiaturze musiałem to zakleić matą antypoślizgową :) A właśnie dzisiaj kupiłem logitecha  mk220 i powoli się przyzwyczajam - mała klawiaturka, taka jakie lubię (20 lat na laptopach to za dużo, żeby się przestawić na pełnowymiarowe) ;) 

25 minut temu, okazwłoka napisał:

mała klawiaturka

Pokazuje, że włączyłeś Caps Lock?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

7 godzin temu, okazwłoka napisał:

Nie ma żadnych diod.

Pytam, bo synkowi kupiłem klawirę bez diody. Jak włączysz Caps Lock nie ma info. Na maksa do d*py... :)

Edytowane przez Nikonem

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

29 minut temu, okazwłoka napisał:

Nie ma żadnych diod. Przynajmniejj nie zauważyłem. Ale mogę jutro sprawdzić ?

Ale małą myszkę też posiadam jak zawsze przy laptopie nienawidzę nawet w laptopach machać tą myszką :P (weż tu smyraj i jeszcze dwa przyciski na dole wybierz jeden ;) dlatego nawet myszka za 5 zł to podstawa..

22 minuty temu, Nikonem napisał:

Pytam, bo synkowi kupiłem klawirę bez diody. Jak włączysz Caps Lock nie ma info. Na maksa do d*py... :)

Ty mu lepiej karabin kup :D ale masz rację, jak coś się nie świeci to nie wiadomo co u mnie częsta jest problem z innymi funkcjami ;)

Edytowane przez Herkules
  • Thanks 1

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

@okazwłoka Ja się zastanawiam nad dokupieniem monitora + klawiatury i zrobię tak jak napisałeś. U mnie główną przyczyną zmiany jest to, że boli mnie szyja jak muszę na ekran laptopa spoglądać w dół, a nie przed siebie. Biurko mam regulowane jednak im wyżej ekran tym wyżej klawiatura i to jest mój problem.

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

Od zawsze pracuję na stacjonarnym sprzęcie. Laptopów używam tylko okazjonalnie lub w wyjazdach. Nie widzę lepszej, wydajniejszej i zdrowszej pracy niż przy dobrze dobrym sprzęcie stacjonarnym. Laptop, tablet, smartfon to dodatki. 

Oczywiście to jest tylko moja opinia potwierdzona latami doświadczenia. 

Edytowane przez SzlafRock

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zgadzam się z Tobą jednak dodatkową wartością takiego zestawu (ekran + laptop + klawiatura) jest fakt, że wszystkie dane mamy w jednym miejscu bez konieczności synchronizacji / przenoszenia danych i oczywiście jednolite, skonfigurowane środowisko pracy.

Edytowane przez Presta

Cytat

Zgadzam się z Tobą jednak dodatkową wartością takiego zestawu (ekran + laptop + klawiatura) 

Moja żona tak pracuje, kupiłem jej teraz nowy laptop Huawei, po HDMI podłącza sobie 26 calowy ekran+ klawiatura i myszka. Tak jak to ultrabook jest bardzo lekki zabiera sobie w torebce do domu. Zastanawiam się czy złącze HDMI od tak częstego włączania i odłączania nie zepsuje się mechanicznie, ale chyba nie.

Moim zdaniem złącze HDMI ma dość precyzyjne gniazdo, tzn. wymaga precyzji przy podłączeniu (nie ma luzów) więc sam ten fakt powoduje, że podłączamy przewód z dużą starannością co eliminuje w pewien sposób możliwość uszkodzenia / wyrobienia.

1 godzinę temu, MaxPan napisał:

Zastanawiam się czy złącze HDMI od tak częstego włączania i odłączania nie zepsuje się mechanicznie, ale chyba nie.

U mnie kiedyś w laptopie Lenovo dopiero po jakiś 4 latach zepsuło się mechanicznie ? Na obecnym lapku też już z 3 lata pracuję w ten sposób (monitor lub tv podłączony przed HDMI) i póki co nic się nie dzieje.

Polecam usługi ślubne we Wrocławiu: https://www.goodchoice.com.pl/

Profesjonalny kurs wizażu: https://lalabeautyacademy.pl/