Skocz do zawartości

Jakie linki są lepsze ?

Hagen

Rekomendowane odpowiedzi

Strony z wyższym PR zazwyczaj po prostu są lepiej podlinkowane, więc jeśli miałbym możliwość zakupu

25-30 linków PR8-PR9

ze stron głównych, a nie z podstron takich serwisów, a same serwisy byłyby wartościowe, tzn. istniałaby możliwość przekierowania ruchu, zdecydowałbym się na tę opcję :) Tylko wówczas trzeba byłoby się zastanowić, jak zachować naturalność profilu linków...

Na ofertę z Allegro

25-30 linków PR8-PR9

rozumianą jako linki na podstronach np. Youtube.com w ogóle nie zwróciłbym uwagi. Podobnie w przypadku dziwnych zaplecz z PR8.

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

I znowu muszę skomentować, choć mówiłem ze tego nie będę robił, ale na szczęście w dobrej sprawie.

Dziękuję Szalony Kapelusznik za wypowiedź.

A jeżeli wszystkie linki są na podstronach to nie ma znaczenia czy strona ma PR8-9 czy PR1-2 ?

Każda nowa podstrona ma własny PR, najczęściej PR n/a lub PR0. PR strony głównej w zasadzie nie ma tu więc znaczenia.

Jednak wartość takich linków można zmierzyć ilością kliknięć niezbędnych, aby dotrzeć do danej podstrony. Jeżeli ze strony głównej do danej podstrony jest tylko 1 lub 2 poziomy (czyli np. strona główna>kategoria>wpis), to jeszcze jest sens; przynajmniej wiadomo, że link zostanie zindeksowany, a podstrona ma szanse na uzyskanie wyższego PR, dziedziczonego od strony głównej (np. str. gł. PR6, kategoria PR3, podstrona PR1). Choć z kolei serwisy z większym PR są bardziej rozbudowane, a więc mają setki/tysiące/miliony podstron i z tym dziedziczeniem nie jest tak łatwo...

Zaraz ktoś zacznie twierdzić, że sieję herezje, ale ten sam ktoś zapewne kupuje linki w Prolinku, wybiera serwisy wg PR i jest zadowolony z efektów ;)

...BTW. Budżet kolega posiada, ale chce spróbować własnych sił. Jak się nie uda to się uruchomi budżet. Mark Zuckerberg też miał wybór i wielki budżet w zanadrzu, a jednak wolał sam się trochę napocić

To zapraszamy kolege jak juz coś spartoli i zacznie zastanawiać, się czemu mu nie wyszło. Tylko wtedy będzie albo zaczynał od nowa, albo podwajał budżet by naprawiać efekty swoich prób.

Mark Zuckerberg, nie jest raczej najlepszym przykładem, bo on jest programistą, wpadł na pomysł i to zrobił razem z grupą studentow, no i jest Żydem. To znaczy chyba nie jest, mogę się mylić, bo przecież, kolega co ma budżet może być również programistą i może wymyslic jakis innowacyjne narzędzie do pozycjonowania strony gdzie wymiecie konkurencję, mapki, adwordsy i wszystko co będzie przed nim no i pewnie też Żyd. :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Ten PR... :D Z jednego z katalogów mam wpis z podstrony PR4 a strona główna katalogu to też PR4. Podstrona nie jest podlinkowana. Jakoś nie mam TOP1 na interesującą mnie frazę ;)

Na coś trzeba zwracać uwagę ale to ciągłe gadanie o PR jako wyznaczniku wartości...

Mam też bloga do którego prowadzą dwa linki z innego marnego bloga i ten blog ma PR2. I coś z tego ma wynikać?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Jeśli ktoś powie mi, że do poruszania się są potrzebne mięśnie, a nie kości, ja oczywiście się zgodzę, ale powiem mu, żeby spróbował chodzić z połamanymi piszczelami... PR to bazowy algorytm Google, i choć traci na znaczeniu, nadal jest szkieletem, na którym wisi wszystko inne :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności