Skocz do zawartości

Tytuły wpisów w katalogach, różne czy nie?

daniek

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co zdążyłem wyczytać z forum, niektórzy zalecają by tytuły (będące jednocześnie anchorami) różniły się od innych tytułów zamieszczanych na innych katalogach, drudzy są innego zdania twierdząć że to blef bo przecież przy dodawaniu do kilkudziesięciu czy ponad setki katalogów za jednym razem jest to niewygodne i mało kto stosuje

Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

1) powinienem się do tego zalecać czy brać to pod uwagę jedynie wtedy gdy właściciel katalogu informuje o tym w regulaminie?

2) czy rzeczywiście google nie lubi gdy tytuły sa takie same, czy to nie ma znaczenia?

Pytam bo trochę dziwnie wygląda gdy anchory odsyłające są kompletnie różne, a przecież wygląda to nienaturalnie, zwłaszcza że linkując do bloga jego tematykę można zamknąć dosłownie w kilku frazach, zwłaszcza tych głównych.

Tutaj znajdziesz pomysł na biznes.

1) Polecam Ci zrobić z kilka zsynonimizowanych anchorów. Nie spotkałem się jeszcze z katalogiem który by wymagał unikalnego tytułu.

2) Google nie lubi kiedy anchory są takie same. Tak jak wyżej napisałem - polecam Ci zrobić z kilka zsynonimizowanych anchorów, aby były w miarę inne.

Kocham Polskę

2) Google nie lubi kiedy anchory są takie same. Tak jak wyżej napisałem - polecam Ci zrobić z kilka zsynonimizowanych anchorów, aby były w miarę inne.

Hmmm...ja bym w tym temacie troszkę polemizowała. Jedna ze stron klienta którego linkuje, jest doskonale zoptymalizowana, posiada PR 6.

Od roku czasu, nie przeprowadziłam dywersyfikacji anchorów. Są ciągle takie same. Efekt? 23 słowa kluczowe w TOP 3

Hmmm...ja bym w tym temacie troszkę polemizowała. Jedna ze stron klienta którego linkuje, jest doskonale zoptymalizowana, posiada PR 6.

Od roku czasu, nie przeprowadziłam dywersyfikacji anchorów. Są ciągle takie same. Efekt? 23 słowa kluczowe w TOP 3

Nie jesteś na to pierwszym przykładem, zetknąłem się już z właśnie takimi sytuacjami, ale to dyskusja na oddzielny wątek. Na pewno autorowi wątku nie zaszkodzą zsynonimizowane anchory, dlatego polecam mu to zrobić.

Kocham Polskę

Efekt? 23 słowa kluczowe w TOP 3

:D Czyli linkujesz 23 anchory a nie jeden...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Dobrze, czasem może wrzucę taki sam tytuł, ale nie całą serię. Miałem taką kuriozalną sytuację (tak mi się wydaje, może ktoś miał podobnie i jest to normą) że przez parę dni pod jedną z głównych fraz, w SERPach wyżej był odnośnik do katalogu z moim wpisem, niż strona którą pozycjonowałem, ale później opadło.

Dla potomnych narzędzie do tworzenia tytułów i tworzenia potencjalnych słów kluczowych, być może ktoś nie zna:

https://mergewords.com/

Tutaj znajdziesz pomysł na biznes.

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/161141-jaki-bedzie-najlepszy-tytul-wpisu-do-katalogu/page__st__15 tu była tez dyskusja w podobnej sprawie no i alarmy na seoblogach żeby nie tyle co zwiększać liczbe anchorów ale różnicować, odmieniać, dodać przedrostki i zarostki, nazwe firmy, nazwe domeny, więcej na samą domene puszczać - no ale jak tytuł w katalogu dać www.nazwastrony.pl ?

Sam mam teraz kłopot, bo mam podać 5 fraz kluczowych do katalogowania i nie wiem czy jak je podam to beda użyte 1:1 jako tytuł czy moge je w jakiś sposób synonizować dodając przedrostek lub zarostek, bo google teraz jest nadwrażliwy na ładowanie dosłownymi takimi samymi anchorami, katalogów bedzie 150 , czyli 30 tytułów bedzie takich samych, no jeszcze niektóre mają linki z treści i tu też mam problem bo z treści to chyba puszcze na www bo mam za mało i tak link jest otoczony tekstem.

Jest dużo sprzecznych informacji już sam nie wiem, jestem jakiś bojaźliwy od stycznia bo mnie zafiltrowało na sporą liczbe słów i stoje mimo paru zabiegów, filtr chyba przez linki sitewide z nieładnych domen :( (zrzekłem się ich)

np:

"projektowanie {mebli do kuchni | kuchni | mebli kuchennych} {nowoczesnych | w Krakowie | Kraków } { nic | Nazwafirmy | www}"

no ale z piecioma słowami to wyjdzie dużo tytułów, a raczej chodzi o 5 ogólnie prawda?

jak przy katalogowaniu się podaje? nie mam z tym doświadczenia

podawanie nazwy domeny i firmy w tytule jest o tyle do kitu że jak zrbie 301 na inna domene lub zmienie nazwe firmy to może być słabe :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności