Skocz do zawartości

Prognoza Liczby odwiedzin

Brzuzek

Rekomendowane odpowiedzi

@Brzuzek mam wielkie obawy :) tyle mogę napisać... każdy jakoś zaczynał, ale Ty zadajesz pytania wręcz podstawowe. Odpisałem Ci w miejscu gdzie wrzuciłeś strukturę. Dopiero przyszedłem tu i czytam i czytam... i zalecam, żebyś Ty poczytał

https://adwords.google.com/support/aw/bin/static.py?hl=pl&page=examstudy.cs

To pomoże Ci wstępnie nie wyrzucić Klientowi pieniędzy w błoto. Zasugerowałem Ci, żebyś skorzystał z kampanii rozszerzonych, ale poważnie Ci mówię zacznij od podstaw najepierw puki jeszcze zwykłe kampanie są dostępne.

Powinieneś mieć możliwość patrzeć komuś przez ramię jak się prowadzi kampanię, a później dopiero robić je dla Klientów.

Powodzenia i trzymam kciuki.

@Brzuzek mam wielkie obawy :) tyle mogę napisać... każdy jakoś zaczynał, ale Ty zadajesz pytania wręcz podstawowe. Odpisałem Ci w miejscu gdzie wrzuciłeś strukturę. Dopiero przyszedłem tu i czytam i czytam... i zalecam, żebyś Ty poczytał

https://adwords.googl...ge=examstudy.cs

To pomoże Ci wstępnie nie wyrzucić Klientowi pieniędzy w błoto. Zasugerowałem Ci, żebyś skorzystał z kampanii rozszerzonych, ale poważnie Ci mówię zacznij od podstaw najepierw puki jeszcze zwykłe kampanie są dostępne.

Powinieneś mieć możliwość patrzeć komuś przez ramię jak się prowadzi kampanię, a później dopiero robić je dla Klientów.

Powodzenia i trzymam kciuki.

Ja mam chyba jeszcze większe obawy..

Wiem, że moja wiedza jest bardzo mała i niestety (a może właśnie stety) zostałem od razu rzucony na głęboką wodę.

Ale naprawdę nie chciałbym zmarnować klientowi pieniędzy.

Jakikolwiek kontakt z Adwords mam dopiero jakoś od 2 tygodni, a tego się nie przeskoczy.

Byłoby genialnie gdybym miał możliwość patrzeć komuś przez ramię jak się prowadzi kampanię, a później dopiero robić je dla Klientów.

Ale nie mam takiej możliwości.

Może ktoś z Was chciałby pomóc mi w ułożeniu kampanii dla klienta? Oczywiście jestem w stanie za taką naukę/pomoc zapłacić.

Byłby to genialna możliwość nauki dla mnie a dla chętnego dodatkowy zarobek przy niewielkim wysiłku.

Oczywiście wszystko online.

W podanym linku jest parę najważniejszych zagadnień od których możesz zacząć. Zacząłeś od struktuy kampanii - bardzo słusznie. Doradziłem ułożyć po 2-3 teksty reklamowe na grupę reklam - poczytaj co zawrzeć w takich tekstach i testuj....

nie nauczysz się na jednej kampanii wszystkiego. Do samego stworzenia kampanii i jej prowadzenia dochodzi analiza danych - to na prawdę sporo pracy i czasu jaki trzeba poświęcić by nadąrzyć nad zmianami jakie wprowadza google.

podstawy do końca tego tygodnia będę miał opanowane i od razu będę starał się przystąpić do podstawowej certyfikacji google

nad tekstami reklamowymi będę dziś pracował, tak samo jak nad optymalizacją strony docelowej.

Patrząc komuś przez ramię wiadomo, że nie stanę się od razu specjalistą, na to potrzeba duuużo więcej czasu.

Mimo to taka nauka przy projektowaniu i wdrażaniu kampanii byłaby dla mnie ogromnym skokiem do przodu.

Mając tak solidne i co najważniejsze praktyczne podstawy o wiele łatwiej jest się uczyć w przyszłości.

Patrząc na dane z narzędzia prognozy odwiedzin musiałbym ustawić ok £13 żeby mieć jakiekolwiek kliknięcie

wracając do tego zagadnienia..

Czy taki zaniżony wynik w narzędziu prognozy odwiedzin jest spowodowany tym, że nie prowadziłem na tym koncie żadnej kampanii, przez to google nie ma danych o historycznym CTR?

Czy jak ruszę z pierwszą kampanią to dane z narzędzia prognozy odwiedzin, powiedzmy po tygodniu, będą bardziej wiarygodne/trafne?

dane z narzędzia prognozy odwiedzin nie jest zaniżona ani zawyżona względem Twojego konta - ona podaje dane uśrednione biorąc pod uwagę ostatnie 12 miesięcy - stąd stawki, czy liczba potencjalnych odwiedzin może nijak się mieć do konkretnej kampanii.

odpowiem najlepiej jak umiem: nijak

Uruchomisz kampanie i po tygodniu czy miesiącu przypomnisz sobie ten screen i stawiam, że na 80% dane otrzymane z kampanii nijak się będą miały do tego screena.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności