Skocz do zawartości

CMS a pozycjonowanie

gkeb

Rekomendowane odpowiedzi

dla mnie najlepszym CMSem jest Mambo

a oprocz tego, ze jest to najfajniejszy CMS to ma jeszcze w konfiguracji specjalna zakladke "SEO" a tam opcje:

Search Engine Friendly URLs:

dzieki ktorej wszystkie linki przybieraja bardzo przyjazna postac dla wyszukiwarek np. https://mojastrona.pl/content/view/21/52/

druga opcja w tym dziale jest "Dynamic Page Titles"

ponadto do kazdego newsa, artykulu, dzialu, modulu, komponentu - mozemy wpisac osobne Title, keywordsy, descritpion

wiecej o Mambo na polskiej stronie MOSa - https://mambopl.net/

Bartos

3 linki w stopce.

Erbit

z mambo to jest dziwna sprawa, bo on jest w polsce troche rozdmuchany. istnieje rownie duza grupa ludzi, ktorzy mambo nie trawia, choc wciaz faktem jest, ze mambo w polsce najpopularniejszy.

co do innych cmsow - wiekszosc szanujacych sie posiada juz dawno seo-pluginy, gdyz ich posiadacze/autorzy zauwazyli, ze warto by wspomoc wyniki w googlach.

"i can handle it without linking :)"

Jeżeli muszę używać CMS-a to wybieram Mambo, mam już kilka wdrożeń np psy zaprzęgowe i jestem bardzo zadowolony, google bardzo ładnie indeksuje podstrony z włączoną opcją SEF. Najnowsza wersja 4.5.1a, bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie swoim możliwościami od strony administratora.

• 4 miesiące temu...

Polecam Typo3. Nieco trudny w obsłudze, gdyż jest to bardziej framework niz cms, ale możliwości ma potężne, przy znikomych wymaganiach co do serwera i hostingu. Niestety w Polsce praktycznie nieznany. Obok ez publishing i webgui chyba jedyny open source CMS z prawdziwego zdarzenia, a ma o wiele mniejsze wymagania sprzętowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności