Skocz do zawartości

Linki z komentowania blogów, do kąd linkować?

daniek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Jak zdobywamy linki komentując na innych blogach naszym anchorem zazwyczaj jest nasz nick którym posługujemy się w sieci dajmy na to "Roman", bo głupio trochę podpisywać się frazą na którą pozycjunojemy główną (jest to ogólnie akceptowalne?).

Jaki link zamieszczać w takim razie? Linkować na główną czy do podstrony "O mnie"? Czy nie ma to większego znaczenia w pozycjonowaniu? Bo dziwnie wygląda gdy większość zdobytych linków pochodzi z komentarzy i to z anchorem "Roman". Co myślicie na ten temat?

Tutaj znajdziesz pomysł na biznes.

Jednym ze sposobów zdobywania linków jest komentowanie wpisów na innych stronach/blogach. Zostawiając komentarz podpisujemy się i zostawiamy link do strony. Ma jakieś znaczenie jak się podpiszemy czy liczy się sam fakt zostawienia linku do naszej strony?

A konkretniej: komentowanie ma jakiś wpływ na pozycjonowanie, czy ma ono nam zapewnić jedynie organiczne wejścia na naszą stronę?

Norbet jak byś był bardziej rozgarnięty to byś wiedział ze nazwa użytkownika w większości komentarzy na blogu jet anchorem. Właśnie o to chodzi w pytaniu.

Daniek jak już walisz komentarzami w docelową to dawaj to na maksymalnie zróżnicowane anchory, również bez anchora dobrym sposobem jako nazwa użytkownika dawać autora strony, jeśli masz to w źródle strony.

Tak się składa że link iz nofollow dominują bo nigdy nie zwracałem na to uwagi, komentowałem bo uważałem że warto skomentować a przy okazji wrzucałem linka do strony, a więc poszukać trzeba blogi z dofollow.

Jeszcze zadam jedno pytanie:

Czy tematyka komnetowanego/komentowanej bloga/strony musi być powiązana tematycznie z naszą stroną, czy nie ma to większego znaczenia?

W Sb masz generator imion. Klik i generujesz sobie 2000 imion(anchorów) - masz różnorodność.

Zależy jeszcze co komentujesz i jak komentujesz.

Jeżeli to ma być komentarz wizerunkowy to zawsze podpisuj się nazwą autora strony do której linkujesz.

Co innego jeżeli to komentarz podlinkowujący wpis czy pozycjonujący.

P.s Co w tym złego, że masz 200 linków od Romana? Może jest fanem Twojej strony i zarówno dużo udziela się na blogach.

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności