Skocz do zawartości

Polska konkurencyjna wyszukiwarka

daniek

Rekomendowane odpowiedzi

na moje nie bo znowu uzależniasz się od algorytmu innej wyszukiwarki

Miałem na myśli tylko jednorazowe wybranie stron do analizy "na start", jedną z pierwszych rzeczy do zrobienia byłoby uniezależnienie się od Google.

Pozostaje kwestia silnika, który umie oceniać strony wyraźnie lepiej niż Google (...) Na czym miałby się oprzeć?

Na to mam kilka pomysłów, ale nie zdradzę ich na wypadek gdybym kiedyś dysponował środkami, czasem i zespołem niezbędnym do wykonania takiej wyszukiwarki ;) Większość z pogranicza językoznawstwa i informatyki, ponieważ przewagę można zyskać m.in. właśnie przez rozumienie języka polskiego.

Są też zagadnienia z zakresu językoznawstwa ogólnego, które można zastosować bez względu na język, do oceny wartości witryny.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pozostaje kwestia silnika, który umie oceniać strony wyraźnie lepiej niż Google (...) Na czym miałby się oprzeć?

Na to mam kilka pomysłów

ja też :)

To nie informatyzacja ZUS za "państwowe" pieniądze. 10 baniek wystarczy, żeby stworzyć konkurencyjny produkt i utrzymać dzierżawioną infrastrukturę przez 2 lata.

W garażu.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Boguś jesteś już znany z tego ze wkręcasz forumowiczów i jestś w stanie wq... kubek kawy wiec idź już do swojej polityk

Po prostu znam się na biznesie lepiej od Ciebie a to jest biznes, sorry. Przypadkiem nie rób za kubek od kawy, sorry.

Po prostu znam się na biznesie lepiej od Ciebie a to jest biznes, sorry.

haha

jakbym słuchał takich jak ty to bym dalej siedział u kogoś na etacie za marne grosze biznesmenie :D

popsułeś fajny topic

Po prostu znam się na biznesie lepiej od Ciebie a to jest biznes, sorry..

Nie chciałbym robić z tego tematu śmietnika, ale obstawiam, że podczas swojej biznesowej przygody nie miałeś do czynienia z wyceną projektów IT od wewnątrz. W tej branży jej całkiem inaczej niż w pozostałych, tutaj za milion i sto milionów można uzyskać dwa produkty, które niczym się od siebie nie różnią poza ceną.

W garażu.

Miesięczny koszt wynajmu biura jest mniejszy niż pensja dobrego programisty, więc miejsce do pracy - zakładając, że będzie ona stacjonarna - jest najmniejszym problemem.

Nie chciałbym robić z tego tematu śmietnika, ale obstawiam, że podczas swojej biznesowej przygody nie miałeś do czynienia z wyceną projektów IT od wewnątrz. W tej branży jej całkiem inaczej niż w pozostałych, tutaj za milion i sto milionów można uzyskać dwa produkty, które niczym się od siebie nie różnią poza ceną.

Nie nie miałem ale wiem ile kosztuje jak konkurencja wie co robisz, wie na jakim jesteś etapie rozwoju. Szczególnie w tej branży.

To zrealizuj taki biznes znajdź kupca który kupi coś za sto milionów jeżeli można kupić to za milion.

To zrealizuj taki biznes znajdź kupca który kupi coś za sto milionów jeżeli można kupić to za milion.

Te 99 milionów to właśnie premia dla pośredników za to, że potrafią znaleźć takiego kupca. Ja nie potrafię, ale wypowiadam się tu od drugiej strony - potrafiłbym zrealizować projekt IT wyceniany przez wielkie firmy na 100 milionów za milion. Nie raz widziałem jak projekty za kilkaset tys. realizuje na końcu freelancer za kilka tys., kilka ładnych lat temu ja też byłem takim freelancerem na ostatnim poziomie piramidy.

Nie raz widziałem jak projekty za kilkaset tys. realizuje na końcu freelancer za kilka tys., kilka lat temu ja też byłem takim freelancerem na ostatnim poziomie piramidy.

i jeszcze cię poganiają o terminy bo klient tupie z niecierpliwości :)

btw. wystarczy zajrzeć na oferia tam już prawie nie znajdziesz dużych projektów zlecanych bezpośrednio przez odbiorcę -> a dużo tych które mają bardzo ograniczony, najczęściej smieszny budżet bo są zlecane przez kolejnego już pośrednika :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności