Skocz do zawartości

Kilka pytań początkującego

panciekawski

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam kilka pytań odnośnie pozycjonowania.

Kupiłem dzisiaj do ćwiczeń 5 domen PL (EMD).

Analiza Google Keyword :

Przybliżone:

5151e413acffe.png

Ścisłe

5151e4b47ba46.png

Ilość wyników wyszukiwania po wpisaniu frazy w google :

- 5 870 000

- 90 200 000

- 188 000 000

- 14 000 000

- 120 000 000

Mam zamiar pozycjonować te frazy w następujący sposób :

1. Zakup hostingu

2. Postawienie 5 blogów na Wordpressie

3. Podpięcie domen pod blogi

4. Napisanie i dodanie do blogów po 5 artykułów min. 500 znakowych

5. Zdobywać linki z PR min. 3

Czy jest to dobry 'tok myślenia' ?

Czy ze względu na to, że domeny są EMD będzie mi ciężko dotrzeć do TOP 10 (biorąc pod uwagę dużą ilość wyników wyszukiwania)?

Czy w związku z tym, że domena jest PL powinienem dodawać artykuły w języku polskim?

Jestem początkujący i chciałbym się dowiedzieć czy idę dobrą drogą. Za wszelkie odpowiedzi bardzo dziękuję, pozdrawiam!

Dodaj do blogów więcej tekstu - proponuję 5x 1000-1200 znaków.

Szukasz reklamy dla swojej firmy? Wynajmuj samodzielnie billboardy reklamowe przez ZnajdźReklamę.pl !

Zareklamuj się we Wrocławiu - drukarnia Wrocław .

Szukasz reklamy świetlnej ? Koniecznie zobacz Kasetony Reklamowe !

Jeśli chodzi o ilość wyszukań, to zacząłbym od sprawdzenia czy wybrałeś typ dopasowania ścisły, bo wtedy liczby będą mocno niemiarodajne.

Frazy chyba nie są zbyt trudne, bo stawki nie są zbyt wygórowane.

Domena EMD jest traktowana prawie tak samo jak każda inna.

Linki z PR3+ szybko się skończą i będziesz musiał zdobyć linki z innych miejsc. Podczas linkowania pamiętaj o zróżnicowaniu anchorów.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Dzięki Panowie za odpowiedzi. Jako, że nie chcę tworzyć nowego tematu żeby nie zaśmiecać forum to opiszę tutaj swoje postępy i zadam kolejne pytania z nadzieją na to, że mi pomożecie ;-)

Aktualnie poza kupionymi 5 domenami, kupiłem również hosting.

Utworzyłem 5 blogów na WP i podpiąłem domeny.

Zainstalowałem schludnie wyglądający szablon.

Zarejestrowałem sie w Google Analytics i dodałem tam wszystkie domeny.

Chciałem się również zarejestrować w Google Adsense ale niestety strona mi nie działa (?) w związku z tym spróbuję kiedy indziej.

Zainstalowałem następujące pluginy w WP :

All in One SEO Pack
Broken Link Checker
Google Analyticator
Google XML Sitemaps
Permalink Redirect
SEO Friendly Images
Sharexy
WP Auto Tagger
WP Super Cache

Utworzyłem kilka kategorii wpisów.

Teraz czas na pytania :

- czy powinienem utworzyć na tych blogach osobne strony (w opcjach WP) czy lepiej będzie po prostu dodawać wpisy ze słowami kluczowymi?

- czy dodać lub usunąć jakiś plugin?

- czy artykuły powinienem dodać w jednym momencie czy odczekać np. 7 dni między każdym dodaniem?

- czy powinienem zgłosić stronę do Google już teraz - pomimo, że nie mam jeszcze żadnych wpisów?

Na razie mam takie pytania, mam nadzieję, że znajdą się chcętni do rozmowy :-) Pozdrawiam serdecznie i bardzo dziękuję!

1. Utwórz jakieś podstrony, tam opisz co masz do opisania, oprócz tego na głównej dodawaj na bieżąco aktualności.

2. Pluginy wyglądają na okej, nie znam wszystkich, ale chyba najbardziej popularne posiadasz.

3. Na podstrony możesz dodać w jednym momencie ale na główną najlepiej dodawaj co kilka dni, tyg, artykuł.

4. Zgłoś jak będziesz miał wpisy, zresztą pewnie nie będziesz musiał tego robić bo WP się szybko indeksuje.

SEO in Bielsko-Biała 

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź DamianL.

Czy używanie wyłącznie jednego słowa kluczowego jest "złe"? Domeny dotyczą niszowych fraz i ciężko znaleźć chociażby dwie (są to nazwy gier/aplikacji) dlatego nie wiem czy dobrze zrobię używając tylko jednej frazy.

Czy powinienem "załatwiać sobie" linki tylko ze stron o podobnej tematyce czy jednak nie ma to większego znaczenia (oczywiście pamiętam o tym aby strona miała odpowiedni PR).

Pozdrawiam!

Google ostatnio nie lubi linkowania tylko jedną frazą. Postaraj się delikatnie zróżnicować linki, mogą to być anchory: tutaj, kliknij, nazwa domeny, itd.

Odnośnie tematyki linków, to moim zdaniem to nie ma znaczenia.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności