Skocz do zawartości

Odrzucenie reklam

Watt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Widząc namnażanie się portli z obrazkami (fenomen strony wiocha), postanowiłem testowo zrobić stronę i zoabczyć jak to realnie wygląda. Wziąłem darmowy skrypt, dodałem prostą grafikę i pare fimów z yt. Po tych zabiegach chciałem dodać adsense (z nadzieją, że koszt domeny po roku mi się zwróci) no i oczywiście otrzymałem mail:

Szanowni Państwo,

Jak wspomniano w powitalnej wiadomości e-mail, sprawdzimy po raz drugi Państwa zgłoszenie do programu AdSense, kiedy kod AdSense zostanie umieszczony w witrynach. W rezultacie tego sprawdzania Państwa konto zostało odrzucone z wymienionych poniżej powodów:

Problemy:

- Witryna jest niezgodna z zasadami Google

- Materiały chronione prawem autorskim

Moje pytanie - skoro są tam same filmy yt, które są dodawane przez autorów i yt pozwala udostępniać te filmy w internecie (na stronach) to możliwe, że porblem tkwi w czymś innym? Mógłbym prosić Was o radę?

Strona: movfail.pl

Edit: niżej jest post o podobnym problemie, ale on nie wyczerpuje tego tematu z naciskiem na filmy yt.

Tak na przyszłość: jeden z najczęstszych powodów "zgrzytów" z AdSense to brak polityki prywatności.

Co do strony: sam sobie odpowiedz, czy trafiając na nią przypadkiem zostałbyś na niej? Myślę, że w Google dostają na pęczki podobnych do tej stron do akceptacji. Nie obraź się, ale stawiałem tego typu strony automatem pod zbieranie punktów w SWL. I każda z nich lepiej udawała stronę dla ludzi, niż ta, którą pokazałeś.

Popracuj nad nią trochę, wymyśl coś, co może ją odróżniać od reszty i wtedy pomyśl o reklamach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności