Skocz do zawartości

Skrypty JS gryzą się?

foxhunt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na swojej stronie mam dwa skrypty JS, jeden jest odpowiedzialny za wyświetlenie sondy, a drugi natomiast za odpalenie popupa z jakąś tam informacją o ciasteczkach. Kody wyglądają tak:

Pierwszy JS:

<script type="text/javascript">
window.onload=function(){ldelim}
W_PobierzSonde({$wezel.idc},'w_div_sonda',175,4,'l','f', "wyniki", "g³osuj", "ankieta", "");
{rdelim}
</script>

Drugi JS:

<script type="text/javascript" src="https://nazwadomeny.pl/whcookies.js"></script>

Do tej pory był sam skrypt odpowiedzialny za ankiete i wszystko było oczywiście OK. Teraz dołożyłem ten drugi skrypt z poupem o ciasteczkach i pojawil się problem. A mianowicie, gdy dokładam tego drugiego JS, to ankieta się nie ładuje - jest puste miejsce tam gdzie powinna być ankieta, a po up prawidłowo się pojawia. Jeśli ten JS z poupem dam w inne miejsce to znowu ankieta się ładuje, ale nie wsykakuje popup.

Pomocy, jak to należy zrobić, aby oba działały?

Pozdrawiam

Ale jak to zakolejkowac? Bo ja jestem lekko zielony z programowania, a teraz o tych ciastkach kazali poinformowac i zostalem z tym sam :/ Tak bardziej łopatologicznie mógłbyś wytłumaczyć co zrobić? Będę wdzięczny.

- krzysiuus - właśnie próbowałem, dałem to zaraz za sekcją head, a nawet wewnatrz head'a i nic... ankieta sie laduje, a popup nie wyskakuje :(

Nakombinowalem sie z tym dwa dni i nic :(

Włącz Google Chrome, wejdź na stronę główną, prawoklik, zbadaj element, zakładka Console, wklej co tam masz lub załącz screen. Jeżeli jest to wina wtyczek, będą czerwone linijki. Wtedy można jasno postawić diagnozę.

Zdecyduj się czy używać czystego JS czy jQuery. Bo jak czystego, to musisz sam zadbać o to by było odpalanych kilka funkcji na onload np.

window.onload = function() {
funkcja1();
funkcja2();
// itd.
};

Lub w jQuery (jedno z rozwiązań):

$(document).ready(function() {

funkcja1();
funkcja2();
// itd.

});

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności