Skocz do zawartości

UPDATE PR

mrkiniu

Rekomendowane odpowiedzi

zauważyłem że PR update był, ale podstrony moich serwisów dostały większy PR niż strona główna.

no u mnie tak samo... okolo 10ciu podstron dostalo PR wyzszy niz strona glowna, ktora w ogole nie dostala nowego PR.

nie wiem o co z tym chodzi, fakt ze wczesniej podstrony mialy PR 0 a glowna PR 2 moze jakos wplynal ze teraz podstrony dostaly wlasny a glowna bedzie musiala czekac do nast aktualizacji, przy ktorej podstrony moze zostana pominiete

Nie ma sygnatury, tzn. jest że jej nie ma.

• Odpowiedzi 198
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ktoś już na forum napisał, że teraz stare domeny będą rzadko aktualizowane (ok. raz na miesiąc). Pisał też, że G będzie trzymać stare kopie stron i coś tam porównywać (może chodzi o analizę długookresową zmian?..). Pamiętam, że wtedy ten post został wyśmiany, a może należałoby go odgrzebać? Może ten człowiek miał znacznie większą wiedzę niż się nam wydawało?

Nie wiem, czy zauważyliście jak rzadko i na krótko pojawiają się daty przy adresach stron? Czasem raz na dwa - trzy tygodnie! Kiedyś były codziennie... A utrzymują się przez góra kilka godzin, potem znikają. Kiedyś praktycznie starą (poprzednią) datę zastępowała od razu nowa.

JA tam już nie mogę z tym PR Google cały czas ktoś się cieszy i szaleje ze swojego PR=5. Chyba już każdy zapomiał co się tak naprawdę liczy ;)

A liczy to się pozycja bo co ci z PR=5 jak jesteś na 10 stronie w Google i masz 10 klientów miesięcznie (na linkach napewno nie zrobisz kokosów )

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Fakt Pr nie ma znaczenia.

Liczy się pozycja ale przed rozpoczęciem zmian czyli jak strona była nowa w lutym i na poczatku marca byłem na 1 stronei wyników a po zmainach jestem daleko.

Moze to powód iż strona jest nowa istnieje od 1 stycznia 2006 w sieci i pewnei to była pozycja z uwagi na jej nowość ale na rzie pne sie do góry a otzrymanie PR 5 jest w sumei miłe choc jak widać przestaje się juz liczyć.

Tylko co teraz sie liczy??

Wczesniej miał BL 100 a teraz mam 61, a linki są cały czas dodawane i powinein byc wzrost.

Poczekamy zobaczymy cio bedzie. Świat idzie do przodu i aby się nie cofał.

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Sorki ze tak napisze ale ku**a jestem bardzo zdenerwowany jak mysle o pozycjonowaniu w google...

Domena ma ponad 2 lata... pozycjonowana nie na chybcika... regularnie dodawane linki do str glownej i podstron - wszystko przemyslane itd itp itd... Efekt jakies 4-5 miesiecy temu w koncu top 3 na mocno oblegana fraze... kupa wejsc swieto szampan itd...

Az tu nagle bum - google zaczyna experymenty - strona zaczyna... ehh przeciez wszyscy wiece zreszta co sie dzieje przez ostatnie pol roku. Teraz, tzn kilka dni temu zowu jakies dziwne ruchy.... PR wzroslo... strona leci w dol... liczba linkow spada o 90 % do kilkudziesieciu... po co wykupowac je za gruba kase i tak z tego nic nie ma... cholera wie czy G je widzi czy nie bo strona leci ze heja... ogolny burdel.... pretensje szefow itd

Zygac mi sie tym wszystki chce.... moja nowa domena ma juz PR wiekszy niz ta najstaranniej pozycjonowana - zreszta to niewazne bo PR przeciez niewazne podobno jest... olac...

Ogolnie zawod niezbyt ciekawy ostatnio

Wylalem swoje zale :(

Pozdrawiam

P.s. G = gó**o

P.s.2 - przepraszam za slownictwo...

P.s.3 ;)

sttorm już tyle razy to się powiedziało że Google pokazuję próbkę linków. Nalepiej sprawdzać linki w MSN tam jest aktualka co 48h.

Co do zamieszania w Google to bardzo możliwe że konkurencja cię wygryzła (jak wiadomo nigdy nie śpią) zwiekszaj ilość dodawanych linków i może warto zoptymalizować stronę czasami to może pomagać.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

To poczytaj wypowiedzi innych. Wszystkim spadło. Google zmieniło sposób wyboru reprezentacji linków.

Wszystkie nowe strony dostały też wysoki PR, więc zanim ktoś jeszcze się pochwali, niech się zastanowi. Na nikim nie zrobi to wrażenia.

Zachęcam do poświęcania większej części czasu na czytanie niż na pisanie.

Jasne - my tu gadamy o jakimś bałąganie itp

Przecież to GIGANT Goooooogle.

Jaki bałagan>? no rozumie mzawirowanai na 1 dzień a tu cały czas coś nie tak

Do czegoś to zmierza ?

Ma ktoś pomysł do czego?

Może do tego, by ulepszyć skomplikowany algorytm, operujący na grafie z miliardami wierzchołków, działający non-stop na wielu komputerach?

Zdziwiłbym się, gdyby coś takiego działało tyle czasu idealnie, biorąc pod uwagę rozrost sieci. To chyba jasne, że Google chce wprowadzać innowacje, a to się wiąże ze zmianami - czasem na gorsze. Ale przecież flagowy produkt - wyszukiwarka, nie jest zagrożony przez źle działające zliczanie PageRanku, więc Google nie straci za dużo wyświetlając przez kilka dni/tygodni/miesięcy (niepotrzebne skreślić) złe wartości.

IMHO prędzej wyłączyliby źle działającą usługę, niż pozwoliliby jej tak działać przez dłuższy okres czasu.

Sorry za OT.

A liczy to się pozycja bo co ci z PR=5 jak jesteś na 10 stronie w Google i masz 10 klientów miesięcznie (na linkach napewno nie zrobisz kokosów )

Nie wierze że Google działa świadomie by stracić prestiż znacznika PR.

PR stał się wyznacznikiem jakości .Co z tego że my tu se gadamy ze juz ma mniejsze znaczenie.Wszędzie w publikacjach w światowej prasie - nadal piszę się o wielkiej wadze PR.

Google z tego nie zrezygnuje, to są jakies próby - bo zresztą ten update jest za szybko i sie nie skończył

W Googlu na pewno nie ma bałaganu bo to nie TEPSA - coś się szykuje

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Popatrzczie np. na ten burdel:

- https://www.google.pl/search?hl=pl&q=masaz....zawa.pl%2F+&lr=

Tu strony nie ma w indeksie G, tak?

- https://www.google.pl/search?hl=pl&q=masa%C5%BC+warszawa&lr=

A tu jest i to na pierwszym miejscu, hahaha!

Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Totalny burdelik...

A ilość linków dla wielu domen "widziana" przez G rzeczywiście spada, nawet do poziomu 10% tego, co było...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności