Skocz do zawartości

UPDATE PR

mrkiniu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 198
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie wierze że Google działa świadomie by stracić prestiż znacznika PR.

PR stał się wyznacznikiem jakości .Co z tego że my tu se gadamy ze juz ma mniejsze znaczenie.Wszędzie w publikacjach w światowej prasie - nadal piszę się o wielkiej wadze PR.

Można prosić linki do tych artykułów.. Z checia poczytam.. Jak dla mnie to widoczny PR ma tylko właściwość łechtania mojego ego.. Do niczego więcej się zbytnio nie przydaje, a teraz nawet tą właściwość traci bo za dużo młodych stron co ma go dużego.. ;)

W Googlu na pewno nie ma bałaganu bo to nie TEPSA - coś się szykuje

Ja to mam wrażenie, że ludzie się nawet nie zastanawiają jak działa google, tak globalnie.. Nie pojmują jak wielki i skomplikowany jest to organizm. Nei wiem momenatami panuje tu sposób myślenia, że jacyś pracownicy googla siedzą i ręcznie przestawiają rankingi na dane polskie frazy.. Obłęd :)

Google to nie tepsa, google to niemal MATRIX :D

Wyobraźcie sobie gignatyczny grid, centra obliczeniowe porozrzucane po całym swiecie, które maja na celu zindeksowanie miliardy stron i poukładanie ich w rankigni dla setków milionów fraz. Zmiany w takiej machinie potrwają ani nie dzień ani nie tydzień...

Wybaczcie, ale przy ogromie tego "organizmu", ogłaszanie że google się zepsuło i jest do xxxx bo moja strona o "Pcimiu dolnym" spadła pod zapytanie "dżaberłoki" z pierwszej na 3 podstrone jest poprostu śmieszne..

Do czegoś to zmierza ?

Ma ktoś pomysł do czego?

Może to próba ukrócenia handlu linkami pozycjonującymi? Bo dotąd wartość strony i linków na niej szacowana była w dużej mierze na podstawie pageranku, teraz to już nie takie proste. Link z często indeksowanej i dobrze podlinkowanej pr1 może być warty więcej niż link ze strony, która fartem dostała pr5. Można się pogubić.

Poczekajmy do majowego update, jeśli wyniki się nie ustabilizują to można będzie zacząć snuć spiskowe teorie dziejów :)

Edit:

Wyobraźcie sobie gignatyczny grid, centra obliczeniowe porozrzucane po całym swiecie, które maja na celu zindeksowanie miliardy stron i poukładanie ich w rankigni dla setków milionów fraz. Zmiany w takiej machinie potrwają ani nie dzień ani nie tydzień...

Może Google zastępuje właśnie PidgeonRank HamsterRankiem? Chomiki to zwierzęta znacznie mniej kłopotliwe, więc może obecne zamieszanie spowodowane jest właśnie tą zmianą? ;)

Zamiast siedzieć cały dzień na forum pograj sobie w fajne gry flash. Możesz też przejrzeć katalog stron (łączny PR=666 :P) i oczywiście dodać tam swój link.

Masz 13 lat? Kup sobie takie ściągi, będziesz dżezi! :-)

Sprzedam linki z PR5, www.php-fusion.pl - info na PW.

• 2 tygodnie później...

Ja tez musze sie pochwalic ;) Mam nowiutkie RP 4 na moim sklepie Ubrania dla psów sklepik ma 2 miechy ;):)

- stara domena została na srarym RP 3 czyli potwierdza sie teza o tym że nowe stronki dostaja Wysokie RP a stare stoją

Kup fantastyczne psy yorki lub maltańczyki.

Chcesz mieć ciepło w domu ? kup kotły

Heh, a u mnie jakaś zwykła podstrona otrzymała Page Rank 6 ;), cóż - szczęście ;).

Forum o siostrach Radwańskich RADWANSKIE.net: Agnieszka Radwańska, Urszula Radwańska - czyli siostry Radwańskie. Po kontuzji powraca Ula Radwańska.

Gry na OPCG.net to stare gry abandonware, do pobrania za darmo.

Nie wiem czy zauważyliście, ale po kolei wszystkie katalogi dostają od google w ...... Jak sobie sprawdzicie na

https://toplista.trout.pl

to średnio trzykrotny spadek oglądalności, jest to przejściowe zjawisko związane z update, przeliczaniem czy już tak będzie? Jak reagują inne strony - też mają taki chwilowy spadek oglądalności?

Mi się wydaje, że od czasu qlweb i dynamicznego wzrostu ich ilości jak wpiszesz jakąś frazę w google to 90% wyników zwracanych to były czesto katalogi ..... że google się wzięło za nie?

A co w tym dziwnego... ja po aktualizacji PR myślałem, że nic mi się nie dostało, ale po kilku tygodniach zauważyłem, że kilkadziesiąt podstron ma PR5 a strona główna pozostała bez zmian na PR4.

Widocznie Google tak teraz ma :D

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

U mnie coś się dzieje bo na paru dc mam znowu 0... Jestem ciekawy, co się stanie. Może doda mi 1 przed tym zerem :)

Hm... fake PR 5 is back : | teraz już na wszystkich DC, a już myślałem, że google się zabiera za tego BUG'a? :/

Tak, tak, tak : ) super darmowe programy i inne rzeczy - freedownload. Nie musisz tego czytać bo i tak wiesz o co chodzi z tą sygnaturką ;)

Witam,

Szykowałem się na skok z PR2 na PR4,

no i udało się.. ale co dziwne:

niby strona glowna: plakom.pl/ >> ma bez zmian PR2,

natomiast glowna: plakom.pl/index.php >> ma PR4 :)

Najlepsze że pl/ przecież wchodzi na index.php :)

Czyżby PR2 został na domenie?

Do tego podskoczyło mi 10 podstron na PR4 również.

Pozdrawiam,

Condi :)

ZAPRASZAM >> PLAKOM - Telefony Komórkowe Sklep Internetowy <<

Wszystko na temat artysty takiego jak: Arash , Bob Sinclar .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności