Skocz do zawartości

UPDATE PR

mrkiniu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 198
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

RPR (ang. Real PageRank) - to rzeczywisty wskaźnik PageRank - jednak nie jest nigdzie publikowany. A posługuje się nim wewnętrznie algorytm wyszukiwarki Google. TPR jest uproszczony odzwierciedleniem RPR.

hip-hop - najlepsze forum hip-hop w sieci! :)

proxy - ukryj swoje ip, badz anonimowy w sieci!

wzory umów

RPR (ang. Real PageRank) - to rzeczywisty wskaźnik PageRank - jednak nie jest nigdzie publikowany. A posługuje się nim wewnętrznie algorytm wyszukiwarki Google. TPR jest uproszczony odzwierciedleniem RPR.

Jakby mi z ust wyjął

... zgadza się co do literki :-).

Wszyscy piszą, że na nowe domeny dostali wysoki PR, a stare bez zmian pozostaly. Ja na nowa domene dostalem PR4, ale stara rowniez wzrosla: od zeszlorocznych wakacji uciułałem PR3 i na tym stanęło, aż do ostatniego update: domena dostała PR4, a wróżki przepowiadają przy następnym PR5 (wczesniej przepowiedzialy 4 i jest 4). Mozliwe, ze Google wzielo pod uwage przyrost liczby linkow, bo kazdy na chama dodawal do tylu katalogow dziennie do ilu tylko zdołał, a "stare" strony w wiekszości nie zwiekszyly IBL. Ja dodawalem powoli ale systematycznie do kolejnych katalogow (gdy sobie przypomnialem) i PR powoli wzrastal, zreszta Googlebot za jednym zamachem nie skosi kilkuset linkow, jakie w ciagu tygodnia czy dwoch sie doda, ale zobaczy naraz kilka(nascie) linkow do nowej domeny to zawyza PR.

Ponoc ten wlasciwy update PR ma byc na przelowmie maja/czerwca i jesli to prawda to wtedy dopiero poznamy prawdziwa wartosc PageRanku poszczegolnych stron.

Marcin Szumański - fotografia biznesowa, reklama, marketing

Nie bardzo rozumiem co się tak przejmujecie updatem tollbarowego PR.

Ważniejszy jest rPR, który imho jest uaktualniany na bieżąco.

Dla niektórych zdecydowanie ważniejszy jest tPR, bo to jest główny czynnik kształtujący ceny sprzedawanych linków. Przy wymienia linkami też głównie tPR jest mierzony.

Imho jest to "perfidna" zagrywka google mająca na celu ograniczenie precederu handlu linkami. Dowodem na to może też byc dużo wolniejsze zliczanie linków przychodzących.

A mienia Google na www.portal24h.pl dało PR=7 (siedem)

Ta domena istnieje od października, a poprzednio miałem adres maciek.kom.pl (od podczątku 2004 roku) który dałem 301 na www.portal24h.pl

Udało Ci się, wiesz czemu? :rotfl: Przez TEN link masz PR=7

hip-hop - najlepsze forum hip-hop w sieci! :)

proxy - ukryj swoje ip, badz anonimowy w sieci!

wzory umów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności