Skocz do zawartości

UPDATE PR

mrkiniu

Rekomendowane odpowiedzi

E tam PR5, patrzcie na to www.financefinder.gb.com niedawno kupili sporo linków o przyzwoitych PR...

i pr0 => pr8 B)

ma ktos do cennika ile $$ za pr=8? kiedys cos takeigo bylo... oczywiscie tutaj sie troche smieje bo jakos mi sie nie wydaje zeby byla duza wartosc tych "kosmicznych" PR, w pozycjonowaniu oczywiscie...

Wartość linku: 24192 zł ;)

https://www.linkstore.pl/wycena.php

LinkValue: 233 $

https://www.linkvendor.com/seo-tools/linkvalue.html

• Odpowiedzi 198
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hej.

Ja na www.katalog.acs.pl dostałem zwyżkę z zera do 3 - domena może od 3 tygodni w indeksach google, pozycjonowania jedynie za pomoca katalogów.

Druga domena to https://www.fotoset.pl dostała PR 4 - miała 0 - z tym że w lutym na podstronach PR wzrósł do 1 - a na głównej stał w miejcu.

A może to dalszy ciąg update'a który zahaczył o świeże strony :D.

anas

----------------------------------------------------------------------------

Tadam :)

Co ciekawe to PR nie tylko wziął pod skrzydełka nowe strony, wystarczy popatrzeć na stare spamerskie księgi gości gdzie liczba linków wychodzacych na stronę dochodzi do 50-100. widzę że bardzo dużo wskoczyło na ( PR 4 PR 7 ) więcej niż mają strony główne na których te księgi siedzą , a przeciez nikt do tych g..wien nie linkuje.

Nie ma co ciągnąć tego wątku ... bo do czego słuzy teraz PR do zaindeksowania kolejnego 1000 000 podstron ?

...

Ludzie, chrzanić ten cały page rank, niech odświeżą wyniki, bo jak się ustabilizował z tydzień temu syf bodaj sprzed kilku miesięcy, to ani drgnie. I to jest problem, przynajmniej w naszej branży - słowach kluczowych. Przedtem przynajmniej były wahania - raz nowe wyniki raz stare - teraz tylko ten stary syf. Człowiek pracuje nad pozycja strony, dodaje do katalogów, wymyśla dodatkowy content, a tu takie g...

Też się wypowiem w tym tasiemcowym serialu, szczególnie, że nikt nie miał takich efektów jak u mnie.

Faktycznie, dość nowe domeny (półroczne mniej wiecej) podostawały PR4-PR6.

Natomiast moje stare "wypasione" domeny nagle straciły cały PageRank (maja 0) oraz straciły BL. Nie ma tez wersji cachowanej. Co ciekawe przy tym wszystkim.. pozycje swoje nadal trzymają.

Więc jest dość dziwnie i z niepokojem czekam na dalszy ciąg...

Jakaś lipa straszna. Całkiem nowa stronka (kilka miesięcy), linki tylko z moich stron (mało warte) - ma PR3. Na dziś PR jest losową liczbą, żadnego związku z "rankiem" strony nie widać. Coś czuję, że niedługo się z tego wycofają (przynajmniej z obecnych wartości), więc chyba nie ma się co podniecać.

Przeleciałem wiele stron i z moich obserwacji wynika, ze: 100% stron, ktore maja nowy, zawyzony srednio o 2-3 PR, to strony, ktore wczesniej mialy PR=0, czyli takie, ktorych update nie dosiegnal w lutym.

Wbrew logicznemu rozumowaniu (mam strone o PR=4, do ktorej prowadzi jeden link z PR=3), wydaje mi sie ze to jest nawiazanie do prawdziwego, naturalnego wartosciowania strony - czyli BEZ pozycjonowania. Ciezko wyjasnic, ale wczuwajac sie w wyimaginowany swiat bez pozycjonerow, mozna dojsc do wniosku, iz wymieniony wczsniej 1 link zdobyty przez nowa strone moze przewidywac, ze taka strona jest / bedzie wartosciowa, dlatego google "promuje" ja wysokim PR (ot - tak na dobry poczatek). Co powinno dalej sie dziac z taka strona? No coz, ciezko cokolwiek napisac, chyba mozna sie tylko domyslac...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

U mnie podobnie jeden link z PR=2 i dostałem Pr=4 (ku mojemu zdziwieniu bo to nie był nawet link pozycjonujący).

Warto dodać, że może ma tu jakies znaczenie:

1) Link był to z A do B i nie było linka powrotnego.

2) Bardzo duża ilość tekstu na stronie (na głównej i podstronach)

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności