Skocz do zawartości

UPDATE PR

mrkiniu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 198
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ciekawy jestem jaki będzie kolejny ruch google (kiedy się wycofa z tego super-new-PR). w każdym razie pocieszające jest to że nie czekamy pół roku albo rok na zmiany.

Powoli zaczyna się naprawdę Googlowa LIPA robić.

PR przydzielane zupełnie bez sensu, BL oceniane fatalnie w porównaniu z konkurencją.

No ale najważniejsze czyli: pozycje w szukajce to też lipa, w 1-ych dziesiątkach leżą strony, których wartości są bliskie 0, albo wręcz 0.

Na mnie interesujący keyword, przy 72mln wyszukań, w 1-ce jest 1 domena z PR=0, 2 flashe, jedna domena bez związku, a jedynie głosząca że jest na sprzedaż.

Więc jaiki jest alborytm Google sami sobie odpowiedzcie...

:D

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Hmm...mysle ze moze niedlugo calkiem Gugle zmieni algorytmy;) Moze juz niedlugo linki nie beda mialy znaczenia za duzo tak jak przeminela era meta tagow wszelkiego rodzaju, pixelowych obrazkow z linkami i ukrytych tekstow. Gugiel stara sie troche zagrywac przeciwko pozycjonerom. Mysle ze coraz wieksze znaczenie bedzie mial niedlugo bardzo solidny i obszerny content strony i jej wiek (w tym momencie tez ponoc ma jakas wage). Albo wejda calkiem nowe uwarunkowania co do pozycji w Guglu o kotrych moze nie wiemy albo wiedzacy nie chwala sie :D

Nie wiem poki co to jest taki syf ze szkoda gadac w calym G. Oby sie to pozmienialo jak najszybciej;)

przy pokazywaniu stron losowo jedno bedzie mialo znaczenie

box box box

to nie jest chyba powod iz szefem google poland zostal facet z onetu

A może właśnie jest to powód? Może G czeka taka sama "reforma" jak Onet? :wacko:

A może on został szefem G za to, że rozwalił (pod płaszczykiem walki z pozycjonerami/spamerami)popularność szukajki Onet?

No i te boxy...

A po co dać zarabiać pozycjonerom??? Przecież można samemu zarobić na "pozycjonowaniu"... boxów właśnie, hehe!

przy pokazywaniu stron losowo jedno bedzie mialo znaczenie

box box box

to nie jest chyba powod iz szefem google poland zostal facet z onetu

Przychylam się. Ostatnie dzieła Google jakby na to wskazywały. Google chce odebrać kasę pozycjonerom, tak żeby tylko BOX BOX BOX się liczył. Nikt nie będzie płacić za pozycjonowanie, które nic nie daje. Wyniki wyszukiwań i tak są bez sensu, a żadne tam PR i Backlinki ani Content nie mają znaczenia. Więcej reklamodawców pójdzie w boxy.

Jedna rada pozostaje - zbanować GOOGLE'A !

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Nie wiem na co narzekacie, w/g mnie wszystko po staremu tylko troche "inaczej" i dłużej :wacko:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Google chce odebrać kasę pozycjonerom, tak żeby tylko BOX BOX BOX się liczył. Nikt nie będzie płacić za pozycjonowanie, które nic nie daje. Wyniki wyszukiwań i tak są bez sensu, a żadne tam PR i Backlinki ani Content nie mają znaczenia. Więcej reklamodawców pójdzie w boxy.

Jedna rada pozostaje - zbanować GOOGLE'A !

Chodzą też słuchy że google planuje zmienić nazwe na onet.. Jak dla mnie to jakieś bzdury.. Nagle wszscy w goolach poszaleli i postanowili zepsuć swój flagowy produkt? Boxy, boxy.. nie szalejmy pozycjonerzy są czy ich nie ma boxy i tak są.. Nawet można zaryzykować teze, że skoro więcej osób bije się o frazę to i więcej zapłaci za boxy bo nie są w stanie inaczej dotrzeć do top10.. Google raczej nie narzeka na ilość miejsca reklamowego (stąd m.in. adsense..) Wyszukiwarka nie jest z gumy, wiele więcej boksów tam nie upchniesz..

Poprostu troche przy okazji update'u posypał im się system i stąd te "przejściowe, chwilowe.."

Powodzenia w bojkocie :wacko:

Bojkot to wielka przesada

Fakt jest iz wszystko trwa dłużej i moze rzeczywiscie sie cos posypało ale niestety w tym samym czasie stało sie to tez na wp i moze dlatego takie wielkie sflustrowania

A trezba przyznać iz boxy sa coraz drożesz gdyż coraz wiecej osób z nich korzysta.

Wiem to gdyż tez z nich niestety korzystam :wacko:

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności