Skocz do zawartości

Google Analytics a AdWords

Bajer

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie mam do was pytanie kolejne.

Od niedawna pracuje na GA i AdWords, moje pytanie w związku z tym tematem. Mam ustawiony cel w Analyticsie Rejestracje na mojej stronie internetowej. Jak klikam po raportach GA segmentuje po ruchu płatnym wychodzi mi około 250 rejestracji, potem przechodzę aby zweryfikować do z AdWordsem i wszystkie kampanie reklamowe AdWords w tym samym okresie czasu ustalonym co w Analyticsie i pokazuje mi 140 konwersji (rejestracji) na witrynie. Dodatkowo nadmienię, że Analyticsa i AdWords mam zintegorwanego.

Czym mogą być spowodowane te różnice w rejestracjach?

Prośba o pomoc:)

W dniu 28.03.2013 o 09:12, Bajer napisał(a):

Czym mogą być spowodowane te różnice w rejestracjach?

Pewnie tym, że mimo integracji to są różne skrypty. Ze statystykami to jest trochę tak, że obojętnie ile sobie zainstalujesz, każde pokażą inne wyniki. Także musisz sobie wziąć nawias.

Zazwyczaj więcej zlicza z AdWords niż z Analitycs ponieważ inne są metody mierzenia chociażby kliknięć. Poza tym AdWords może zliczać również remarketing.

Poczytaj sobie tutaj:

https://support.google.com/adwords/answer/2617364?hl=pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności