Skocz do zawartości

Piramida - mój schemat i plan działania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Jestem nowy. Wgryzam się powol w tremat seo i mam kilka pomysłów na pozycjonowanie włsnych serwisów.

Oto mój schemat piramidy do pozycjonowania mojego serwisu.

schematpozycjonowania.jpg

Strona pozycjonowana: PR1, wiek: 1 rok, strona nie była pozycjonowana, system: wordpress, wszystkie ważne wtyczki seo strona pełnoekranowa (tekstu na stronie głównej niewiele).

Poziom 1: domena tegoroczna, moja.

Poziom 2: blogi na 5 rożnych platformach, nowe, tegoroczne, moje.

Poziom 3: katalogowanie przy pomocy addera8.

Obecna sytuacja:

Strona pzycjonowana jest na 8 i 10 miejscu na dwóch najpoularniejszych interesujących mnie frazach (dwie frazy będa pozycjonowane)

Cel: 1 miejsce w obu frazach i utrzymanie pozycji

Daje sobię kilka miesiący na zbudowanie kilkuset tekstów na blogach, min po 20 na stronę (piszę samodzielnie i samodzielnie kontroluję wszytko) oraz podpięcie zaplecza adderem.

Liczę na osiągnięcie TOP3 w drugiej połowie roku. Jdynkę chciałbym do zimy :blum:

Prawdopodobnie za pomoca tej piramidy będę chciał pozycjonować bliźniaczy serwis w języku angielskim: (artykuł polski a następny ten sam tylko przetłumaczony po anangelsku) - czy to dobry pomysł? ja na razie nie wiem.

Cały czas rozkminiam temat struktury i nie wiem co się urodzi, niemniej prosze Was o komentarze, sugestię, rady i po prostu dyskusję.

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

Skoro potrafisz nakreślić tak wspamiałe drzewko to czemu jesteś w nim niepewny? Tak szerokiej wskazówki na pewno nikt na tym forum Ci nie udzieli, zbadaj sprawę, jak się nie uda to zapytaj innych dlaczego, wtedy odpowiedzi się rozmnożą, teraz musisz sam testować.

Polecam firmę odAdoZ Przeprowadzki Gdańsk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności