Skocz do zawartości

Powrót na wysokie pozycje

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

od około 3 miesięcy moje forum zanotowało spadek dziennych odwiedzin z 60.000 do 20.000 - stopniowo, z dnia na dzień mniej. To stare forum, funkcjonujące od 2004 roku. Spadek spowodował spadek wejść z Google. Przypuszczam zatem, że albo powędrowaliśmy w dół w wynikach albo jakieś wyniki w ogóle wypadły daleko, poza 1 stronę itd.

Jeśli to jest przyczyna, to czy możliwe jest, znacie przypadki, aby forum znów notowało wzrosty? Tzn, jest jakiś okres kilku miesięcy kiedy te wyniki są denne, a później strona / forum znów notuje więcej odwiedzin?

Dodaję stronę do dobrych katalogów, usuwam nadmiar linków wychodzących, dodałem sitemapę, zoptymalizowałem stronę pod kątem szybkości... Jaka jest szansa, że uda się wrócić do starych statystyk i iść dalej?

Nie jestem właścicielem forum (jedynie opiekunem technicznym), niestety nie mogę zamieszczać adresu (wiecie, umowy jakieś reklamowe, takie informacje mogłyby niekorzystnie wpływać na relacje z klientami)... Dlatego mam nadzieję, że można na to pytanie odpowiedzieć choćby teoretycznie, bez adresu.

Teoretycznie to opowiem Ci dowcip:

-Tato, jaka jest różnica pomiędzy "teoretycznie" a "praktycznie"?

Tato chwile pomyślał i powiedział:

-Idź się spytaj mamy czy przespałaby się z naszym sąsiadem za 100 tys. Dolarów

Synek pyta, mama myśli: Hmmmm 100 tys. to kupa kasy, wyremontowałabym kuchnie, kopiłabym sobie nowe sukienki i na jakiś urlop by wystarczyło

-Mój synku za 100 tys to mogłabym się oddać sąsiadowi.

Synek leci do taty i przekazuje informacje.

-To teraz idź do siostry i spytaj o to samo.

Synek pyta, siostra myśli: Hmmmm 100 tys. to kupa kasy, kopiłabym sobie w końcu jakiś samochód, mogłabym polecieć na zakupy do Mediolanu i Paryża, starczyłoby mi na szkole

-Za 100 tys. dolarów mogłabym się oddać sąsiadowi.

Synek leci do taty i przekazuje informacje.

-To teraz idź do dziadka i się go spytaj czy za 100 tys. dolarów dał by xxxx sąsiadowi.

Synek pyta, dziadek myśli: Hmmmm 100 tys. to kupa kasy, dołożyłbym do renty, pojechałbym w końcu w wymarzoną podróż dookoła świata, na piękny nagrobek by wystarczyło

- Drogi wnuczku za 100 tys to mógłbym się oddać sąsiadowi.

Synek przekazuje informacje tacie.

- I teraz popatrz synku TEORETYCZNIE jesteśmy teraz bogatsi o 300 tys. dolarów a PRAKTYCZNIE to mamy w domu dwie ku**y i pedała.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Przeanalizuj spadki na jakie frazy nastąpiły, sprawdź pozycje dla tych fraz , sprawdź czy i ile masz podstron w suplementalu , sprawdź BL skąd i dokąd prowadzą , wyciągnij wnioski i działaj .. Jest to kawał roboty której nikt za Ciebie nie odwali ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Beerbant, jasne, rozumiem. Z tym, że aby analizować trzeba mieć w danej dziedzinie doświadczenie. Mogę porównać sobie, że w 2011 roku wyhodowałem 1000 tulipanów na arze, a w 2012 tylko 800, sprawdzę jaka była kiedy pogoda, jakie nawozy sypałem... Nie wątpię jednak, że jeśli robię to od 2 lat to zdecydowanie lepiej powierzyć to komuś z 20 letnim doświadczeniem.

Tak i tutaj... Czy są osoby, firmy którym można zaufać i powierzyć taki audyt? Nakierowany pod tym właśnie kątem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności