Skocz do zawartości

Różnica pomiędzy - "Przybliżone" a "Ścisłe"

daniek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Czy różnica pomiędzy przybliżone, a ścisłe ma jedynie znaczenie w przypadku AdWords? Bo chodzi mi jedynie o wejścia na stronę, a nie kliki z reklam. Jak mam np. na jedną frazę w przybliżonych 80 tysięcy wyświetleń, a w ścisłych tylko ponad 1 tysiąc. To ile tak w przybliżeniu na tę frazę może być wejść jeśli strona znajdzie się w top3? :) Bo jak się okazało że jednak jest mniejsza ilość wyszukiwań tej frazy miesięcznie to trochę się zawiodłem, ale jest nadzieja bo są wejścia z innych kombinacji.

Tutaj znajdziesz pomysł na biznes.

1 tysiąc wyszukiwań/mc to jest plus/minus 300-500 wejść na strone w miesiącu zakładając że masz te top3. Na przybliżone nie ma co patrzeć jeśli używasz tego narzędzia do określania i szacowania ruchu z organicznych. Tak jak piszesz przybliżone pokazują Ci wszystkie kombinacje jakie są wpisywane z tym słowem.

Cześć. Czy rĂłżnica pomiędzy przybliżone, a ścisłe ma jedynie znaczenie w przypadku AdWords? Bo chodzi mi jedynie o wejścia na stronę, a nie kliki z reklam. Jak mam np. na jedną frazę w przybliżonych 80 tysięcy wyświetleń, a w ścisłych tylko ponad 1 tysiąc. To ile tak w przybliżeniu na tę frazę może być wejść jeśli strona znajdzie się w top3? :) Bo jak się okazało że jednak jest mniejsza ilość wyszukiwań tej frazy miesięcznie to trochę się zawiodłem, ale jest nadzieja bo są wejścia z innych kombinacji.

Zawsze korzystaj ze ścisłego. W dużym uproszczeniu wygląda to tak:

Jeśli masz 1000 na ścisłym, to za top1 możesz liczyć 300 wejść miesięcznie, czyli jakieś 10 dziennie. Chociaż w rzeczywistości te wyniki mogą znacznie się różnić ze względu na sezonowość i niedoskonałość tego narzędzia.

Sprzedam domenę rządową 10latwue.pl aukcja na allegro

Ale nie do końca "zawsze patrz tylko na ścisłe". Przybliżone jak ktoś wyżej napisał pokazują wszystkie kombinacje. Tylko, że jak masz np 2 frazy. wypas owiec w Bieszczadach i wypas krów i załóżmy, że mają tyle samo w ścisłych, ale np. wypas krów może mieć więcej w przybliżonych i wtedy masz szanse na długi ogon. Bo wypas krów + wypas krów w bieszczadach + wypas krów w Warszawie > wypas owiec w Bieszczadach

Hipotetycznie. Długi ogon jest niedoceniany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności