Skocz do zawartości

Ban od google, kto zgadnie czemu?

angelside

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

adres mojego bloga to:

www.okniarz.pl

już kilka razy po poprawkach zgłaszałem prośbę o ponowne zaindeksowanie strony, jednak za każdym razem komunikat że strona narusza wskazówki google dla webmasterów.

Zakładałem tematy na forum google, stosowałem się do wskazówek mądrzejszych od siebie, po czym zglaszałem ponownie i dalej nic.

Bardzo ciekawe jest to, że wpisując w google frazę "blog o oknach" - ponad połowa stron na pierwszej stronie to farmy linków i zaplecze pozycjonerskie. Mój blog linków już praktycznie nie posiada. Teksty piszę sam, są one unikalne, spójne i napewno nie pozbawione sensu. Poprostu prowadziłem tego bloga by dzielić się ciekawymi informacjami. Moim głównym celem nie było linkowanie innych stron.

No właśnie czy ktoś potrafi stwierdzić, czemu zatem google za każdym razem odrzuca mój wniosek o przywrócenie strony?

Może na tym forum ktoś będzie potrafił mi pomóc?

Okna z warszawy

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

po co na każdej stronie jest link do profilu Google+ ?

IMHO jak wspomniałem na forum google - dla Mnie jest to zwykły precel mimo, że bez linków. I może dlatego, że nie ma linkow dostało bana ;0)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

po poradach na forum google myślałem że dowiedziałem się dlaczego dostałem bana, ale skoro poprawiłem te rzeczy a ban dalej jest to juz nie wiem. Ale może jak Ty wiesz to powiedz? Z chęcią poprawię co trzeba by pozbyć się blokady.

Zgred - to czym mam odróżnić swój blog od zwykłego precla? Masz tu na myśli jakiś inny motyw? co do google+ to jest to jakaś wtyczka.

Wpisując w google frazę "blog o oknach" na drugim miejscu mamy stronę https://okna.hawkenest.com/ , sami zobaczcie co na niej jest, przekopiowany kilka razy ten sam artykuł, z pozmienianymi pojedyńczymi słowami i masa linków do różnych stron. Jest to prawdopodobnie jakieś kiepskie zaplecze.

To może zadam pytanie - w czym ta strona jest lepsza od mojej? Wg mnie nie ma takiego aspektu pod względem którego by ją przewyższała, ale może jednak?

Okna z warszawy

po poradach na forum google myślałem że dowiedziałem się dlaczego dostałem bana

Tak naprawdę to nikt nie wiem. Wszystkie "rady" są jak wróżenie z fusów. Każdy chce być wszechwiedzący w seo, a szczególnie na forum google. To wiąże się z "prestiżem" w "branży".

Jeśli zajmujesz się pozycjonowaniem to sam powinieneś wiedzieć za co dostałeś bana.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

a po czym wnioskujesz że to precel a nie blog? pozatym jakie precle? gdybym robił precle, to nie zadawałbym tutaj takich pytań tylko kupił nową domene (pewnie nie jedną) i robił swoje.

ps ostatnio gdzies wyczytałem z jakiegoś oficjalnego źródła że google lubi precle - ale to tak nawiasem mówiąc. To miał być blog a nie precel.

Okna z warszawy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności