Skocz do zawartości

Ban od google, kto zgadnie czemu?

angelside

Rekomendowane odpowiedzi

a po czym wnioskujesz że to precel a nie blog?

To jest blog. anna-mucha.bloog.pl/

A to precel. okniarz.pl/

ostatnio gdzies wyczytałem z jakiegoś oficjalnego źródła że google lubi precle

Ja tez lubię precle, jak jestem w Krakowie zawsze sobie kupuję.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jak czytałem blogi pozycjonerów na tym i innych opiniotwórczych forach to tam także najwięcej było wordpressa. I tam jakoś to nie przeszkadza, pomimo że robia to w ramach branży o której jest ten topik?

SzlafRock - czyli że co blog musi być konkretnie o mojej osobie i mam tam wrzucać swoje zdjęcia?? jakoś nie zauważyłem tego na blogach pozycjonerów. Czy chodzi Ci o darmową platformę?

Okna z warszawy

jeśli były rzeczy za które dostaje się normalnie BANA i je poprawiłeś to musisz czekać, kwestia odbanowania może to być kilka dni lub kilka miesięcy, napisz znowu o odbanowanie, może w końcu to ktoś uwzględni (ważne to co było niezgodne z wytycznymi musi byc usunięte).

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

To jest blog jak juz wspomniałem wczesniej. Proszę czytać ze zrozumieniem.

Nie jestem webmasterem ani pozycjonerem, stronę zrobiłem jak potrafiłem bo myślałem że większe znaczenie ma zawartość merytoryczna.

Z drugiej strony widzę że dyskusja tutaj nie ma większego sensu. Poza kilkoma naskakującymi na mnie wypowiedziami brak jakiejkolwiek retorycznej dyskusji typu "pomyśl nad tym", "zmieniłbym to" . Co da mi stwierdzenie że strona jest preclem? Co mam zmienić aby strona nie wyglądała jak precel? Czym charakteryzuje się precel że tak twierdzisz?

Dziękuję, temat nie warty kontynuowania.

Okna z warszawy

Ja szczerze mówiąc gdybym miał ocenić stronę na podstawie pierwszego wrażenia to też powiedziałbym, że to może być precel (nie wiem, ile czasu poświęcają panowie z Google na stwierdzenie, czy strona kwalifikuje się do bana czy nie, ale przypuszczam, że zwykle max kilkadziesiąt sekund).

Co bym zmienił:

- w title masz "Blog okniarza o oknach" - to brzmi mocno preclowo i wymieniłbym to na jakiś konkret (najlepiej chyba nawiązać do nazwy firmy/osoby prowadzącej bloga - zyskasz wiarygodność)

- strona jest bardzo wąska, zdecydowanie rozciągnąłbym główną kolumnę

- w tekstach pojawiają się zdjęcia/obrazki - może warto byłoby dla każdego tekstu wybrać najbardziej reprezentatywne i wyświetlać je (jako miniaturkę) w zajawce tekstu na głównej?

- jeśli to jest blog "firmowy" to może warto byłoby w sidebarze podać jakieś informacje kontaktowe - na pewno strona zyska na wiarygodności

- jak dobrze widziałem to jest 5 linków wychodzących z głównej - w sumie nie są to linki do śmieciowych stron, ale można rozważyć ich wywalenie/wymianę na linki nofollow (tam, gdzie pozwala na to licencja)

Pozdrawiam

gorsze syfy siedzą w indexie Chyba ten szablon jest jakiś trefny. :) Ja bym zaczął od wymiany i optymalizacji - chłopaki już wspomnieli o tym:

Blog okniarza o oknach - Wszystko co związane z oknami i montazem.
Blog o oknach. Artykuły na temat okien, montażu oraz tematy powiązane. Protestujemy okna, sprzęt, i artykuły do montażu okien.

No wygląda to jak wygląda. Powtórzeń w polszczyźnie raczej unikamy. Przeredaguj to wszystko żeby miało ręce i nogi. Faktycznie powywalaj linki wychodzące bo meta spokojnie możesz odpuścić a i szablon bez obligatoryjnego linku znajdziesz na 100%. Dorzuć ciekawych tekstów bo na 8 czy 10 daleko nie zajedziesz. Zapracowałeś na bana więc teraz lekko nie będzie.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

po poradach na forum google myślałem że dowiedziałem się dlaczego dostałem bana, ale skoro poprawiłem te rzeczy a ban dalej jest to juz nie wiem. Ale może jak Ty wiesz to powiedz? Z chęcią poprawię co trzeba by pozbyć się blokady.

jak już pisałem jak strona dostała BANA i napisane zostało na forum google i poprawione to naco zwrócono uwagę to ta dystkucja nie ma sensu, gdyż teraz nie ma już tego co było na stronie i nie wiemy jak znaczne było przewinienie

zgłoś o odbanowanie i czekaj, czekaj - nikt nie wiem jak szybko wujek google zareaguje, nie jest to automatyczne, a czy w prośbie o zdjęcie bana napisałeś co zmieniłeś

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności