Skocz do zawartości

Pozycjonowanie vs AdWords

KodIT

Rekomendowane odpowiedzi

@dargre` sam sobie odpowiedziałeś. Kampania adwords nie musi spełniać funkcji jedynie sprzedażowej.

Przed uruchomieniem kampanii Zleceniodawca określa cel kampanii, który ma być zrealizowany i często jest to po prostu wizerunek - oczywiście najczęściej wiąże się to ze zwiększeniem sprzedaży.

Jeśli strony nie ma w naturalnych wynikach to jasną rzeczą jest, że wykorzystywane są adwordsy by strona była widoczna.

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

przykład z własnego podwórka: budrzet 1200 miesięcznie, kliknięć 60-80 dziennie, zwrot ekonomiczny conajmniej pięciokrotny. adwords potrafi wysokie zyski generować. oczywiście wszystko zalerzy od branrzy.

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

Może napisze moje pytanie bardziej dosadnie.

Czy Adwords może mieć wpływ na pozycję strony?

To ważne dla wszystkich "nie-biznesowych" stron, żyjących przeważenie z reklam, czy afiliatów.

Same wejścia z boxów reklamowych są dla takich stron mało istotne.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

przykład z własnego podwórka: budrzet 1200 miesięcznie, kliknięć 60-80 dziennie, zwrot ekonomiczny conajmniej pięciokrotny. adwords potrafi wysokie zyski generować. oczywiście wszystko zalerzy od branrzy.

Czyli w Twojej branży klik to jakieś 57 groszy, sorry ale nie kupuję tego. Po prostu nie wydaje mi się prawdopodobne, że jakiekolwiek AD kosztuje 57 groszy za klik, myślę, że więcej.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

Czy Adwords może mieć wpływ na pozycję strony?

Rozumiem, w wynikach naturalnych.

Nie zauważyłem u siebie (sprawdzałem w trakcie i poza kampanią), nie słyszałem o taki wiarygodnym przypadku.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

z wczoraj: CPC - 0,59 / CTR - 16,10

to są dobre wskaźniki i to daje odpowiedni zwrot - oczywiście bez dobrej strony www, która odróżnia się od konkurencji, nie byłoby tak dobrze.

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

@dargre` sam sobie odpowiedziałeś. Kampania adwords nie musi spełniać funkcji jedynie sprzedażowej.

Przed uruchomieniem kampanii Zleceniodawca określa cel kampanii, który ma być zrealizowany i często jest to po prostu wizerunek - oczywiście najczęściej wiąże się to ze zwiększeniem sprzedaży.

Tak, tylko na takie kampanie trzeba mieć ogromne fundusze.

Czyli w Twojej branży klik to jakieś 57 groszy, sorry ale nie kupuję tego. Po prostu nie wydaje mi się prawdopodobne, że jakiekolwiek AD kosztuje 57 groszy za klik, myślę, że więcej.

Bardzo możliwe. Ja miałem nawet 25gr, ale nie wiem jakby to było dalej go awords zawiesiło mi stronę.

to są dobre wskaźniki i to daje odpowiedni zwrot - oczywiście bez dobrej strony www, która odróżnia się od konkurencji, nie byłoby tak dobrze.

A pochwalisz się reklamowaną stroną?

https://kamilkuczynski.com/kurs.html -kurs angielskiej wymowy: "7 zasad efektywnej nauki angielskiej wymowy"

Medox, to naucz się optymalizować kampanie zamiast puszczać kasę w błoto. Ja mam sporo fraz (również generycznych) dających miesięcznie powyżej 1K klików z CPC spokojnie poniżej 50 gr. W zasadzie tyle samo, co fraz powyżej 1,5zł. (tylko search).

A jak weźmiesz się i dobrze przeprowadzisz w sieci displayowej to już wogóle cpc śmieszne wychodzi, przy olbrzymim ruchu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności