Skocz do zawartości

Da sie zmienic kategorie reklam ? Adsense

ayala

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc :) mam takie pytanie.. prowadze strone.. mam ok 30k odslon dziennie.. i male zarobki.. ctr ok 0,50%.. na stronie wyswietlają się najczesciej reklamy samochodów.. nie wiem czy jest mozliwosc jakos je zablokowac ? zeby np. wyswietlaly sie gry lub jakies promocje ze sklepow ? pozdrawiam

Reklamy nie muszą być dopasowane do tematyki strony, mogą być dobierane do zainteresowań danego użytkownika. Może być tak, że widzisz te reklamy, bo Google twierdzi, że interesują Cię samochody (może ostatnio szukałeś czegoś na ich temat?). Z kolei ktoś inny widzi reklamy dopasowane do jego zainteresowań.

Zerknij sobie:

https://support.google.com/adsense/bin/static.py?hl=pl&ts=1631343&page=ts.cs&rd=1&contact=abg_afc

wlasnie kiedys cos o tym czytalem ze reklamy sa dopasowane do kazdego z osobna po tym co sie wyszukuje w przegladarce.. ale raczej dziwnie to dziala bo ja prawie wogole nie wyszukiwalem nic co jest zwiazane z motoryzacja a na stronie mam 3 reklamy i prawie za kazdym razem mam reklamy forda czy hondy.. czytalem tez ze mozna jakos je zablokowac.. ale jak wejde w adsense w reklamy to mam chyba z 10 tysiecy reklamodawcow..

a nie 900 reklamodawcow (myslalem ze to sa strony :D ) ale tam wszystkie zagraniczne.. wiec juz nie wiem..

to zależy od Cookies, opróżnij Cookiesie, i historie potem wpisz w Google na przykład Ekspres do kawy, i będziesz miał reklamy ekspresów tak u mnie jest, i to tak działa. Możesz blokować reklamy wklepując adres strony. Reklamy dostosowują się również do treści strony jeśli tytuły h1 i h2 masz na przykład "korepetycje nauka itp" to powinny wyświetlać się szkoły językowe itd.

Jeśli się mylę proszę poprawić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności