Skocz do zawartości

Update link popularity!

OPCG.net

Rekomendowane odpowiedzi

Google - prawie jak wyszukiwarka

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chyba "woda sodowa" uderzyła do głowy inżynierom Google i leżą teraz na plaży a ich serwery głupoty pokazują. :piwo: Kiedy się to wreszcie ustabilizuje? Posprzątali by swoje podwórko, bo "syf" im się robi w wyszukiwarce. :)

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Potwierdzam, algorytmy Google schodzą na psy. U mnie Gogluś widzi tak bzdurne linki, że aż

się płakać chce. Oczywiście też jest regres, chociaż żadne istotne linki nie zostałyy wycofane.

Widzi linki z bardzo daleko zagnieżdzonych stron, a nie widzi z głównych. Nie widzi linków

nawet z własnego DMOZU-u, chociaż wcześniej je widział. Niw widzi linków z domeny do subdomeny

i odwrotnie, chociaż wcześniej je widział. Lipa i tyle.

Co ciekawe pozycje w wyszukiwarkach nie bardzo się zmieniają. Wszystko stoi w miejscu. Te nowe

strony z nowymi PR, nawet PR=5, są gdzieś daleko, nawet ciężko je znaleźć, a królują te same strony

które od już długiego czasu królowały PR=3, a nawet 2. I żeby zakończyć - wszystkie stare strony też raczej regres zanotowały, Niektórym spadł PR, spadła ilość i jakość BL (jak u mnie), no ale 1-sza 10-ka bez zmian...

Czy ktoś jeszcze wierzy, że to wróci do normy, kiedy jednak onowiązywały jakieś sensowne zasady?

Czy może goglarce z sobie znanych powodów zależy na takim bur....

No i ciekawe jak długo mit Google pozostanie mitem.

No bo jednak taki np. Yahoo, regularnie odnotowuje wszelkie zmiany, nowe linki, co też ma swoje konkretne odniesienie w pozycji strony. Podobnie MSN.

Obie wyszukiwarki popełniają grzech główny - za dużo na raz chcą osiągnąć. Zamiast prostej czystej strony z linijką do wyszukiwania (jak Google) dają nam dla wielu niezrozumiałe, rozbudowane portale. Gdyby poszły za Google pod względem design'u, miałby już dawno Goguś problem.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Dopadło i mnie. Wartość "site:" na jednym z pozycjonowanych przeze mnie serwisów spadła z 190 tys na 79 tys :) Lipa na maxa.

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Mam to samo na kilku starych domenach. Ani BL ani PR.

A było tak, że w okresie tak mniej wiecej od 5.03 do 25.03 Twoje strony nie działały? Bo u mnie tak było... ale strony wróciły na swoje pozycje jak już je Google ponownie zaindexowało, a także wszystkie linki były widoczne, a teraz nagle nic... :D zero linków, brak PR i pozycje też się o jakieś 20 pozycji pogorszyły :)

Czy ktoś moze ma jakieś pomysly dlaczego tak sie stało?

Mam to samo na kilku starych domenach. Ani BL ani PR.

A było tak, że w okresie tak mniej wiecej od 5.03 do 25.03 Twoje strony nie działały? Bo u mnie tak było... ale strony wróciły na swoje pozycje jak już je Google ponownie zaindexowało, a także wszystkie linki były widoczne, a teraz nagle nic... :brawa: zero linków, brak PR i pozycje też się o jakieś 20 pozycji pogorszyły :brawa:

Czy ktoś moze ma jakieś pomysly dlaczego tak sie stało?

Stary nie przejmuj sie - siedze na tym forum juz jakis rok i ludziom rozne dziwne rzeczy sie dzialy... mnie tez niestety... ale jest na to rozwiazanie - bardzo dobre i sprawdzone... Olej to wszystko poprostu - wroc za tydzien... sprawdz czy jest lepiej... jesli nie to olej poraz drugi... w koncu zobaczysz jak milo sie zaskoczysz... i wszystko bedzie ok :brawa:

Moja strona też spadła (nie ogromnie ale zanacznie o kilka kilkanascie pozcyji na wiekszosc haseł) , tylko zarówno w google jak i w onecie, zastanawiałem sie czy chwilową przyczyną nie jest mod rewrite i trzeba czekać aż się ustabilizuje , ale teraz to juz sam nie wiem, na niektore hasła wyprzedzają mnie strony w ogóle nie pozycjonowane.

Branża motoryzacyjna

Masz dziecko ? przejrzyj bajki dla dzieci , szególnie dla tych trudnych pobudliwych dzieci, wspieram hobbystycznie.

a zobacz co wyszukiwarki widzą, jeśli stronka była zaindeksowana, przed wprowadzeniem mod-rewrite to teraz muszą robociki od nowa wykonac swoją robote, więc jest to naturalne że przez jakis okres czasu spadniesz z pozycji jak i parametr site: się drastycznie zmniejszy

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności