Skocz do zawartości

Linki nofollow zmniejszają moc dofollow?

pitrazzz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Linki wychodzące nofollow idące do nietematycznych stron oczywiście oslabiają stronę.

bzdura

wyjątkowo się zgodzę ;) po to jest własnie nofollow :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zgred chyba nie doczytał albo ma złe informacje. Przeprowadzałem wiele testów związanych z eliminacją linków wychodzących. W przypadkach gdy linki wychodzące nie łamały wytycznych G (ukryte, SWL, w hurtowych ilościach i nieatematyczne) po ich usunięciu/ukryciu nie zaobserwowałem wzrostu pozycji dla pozycjonowanych słów kluczowych i długiego ogona/ruchu z wyszukiwarki.

Treningi WattUp.pl

@dywyn: każdy ma inne doświadczenia.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

intruder nie zgodzę się z Tobą

onegdaj tak było, że jeśli miałeś wychodzące 3 dofollow i jeden nofollow to moc była dzielona na 3. W tej chwili jest dzielona na 4 z tym, że nofollow nie przekazuje tej mocy dalej. Ale osłabiać te pozostałe 3 dofollow osłabia. Gdzieś kiedyś nawet stosowny rysunek widziałem, może który z kolegów będzie kojarzył i wstawi czy linka nam zapoda.

Nie wiem z kąd się wzięły takie wartości i obliczenia :) Ja przygodę z nofollow rozpocząłem długo przed pojawieniem się scrapeboxa - miałem wizję, stworzyłem soft do pisania komentarzy na WP, tuż po napisaniu "k**a - nofollow!". No nic - testowałem, linkowałem - nikt jeszcze nie pisał komentarzy i co ? i nic. Zero efektów. Później teściłem nofollow na setki możliwych sposobów i jak mówię tak jest - są ignorowane całkowicie :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

ale ja pisałem ciut o czymś innym. Otóż moc linków wychodzących dzielona jest na wszystkie obojętnie czy nf czy df. Z tym, że nofollow nic nie przenoszą. Jednak podział mocy na linki jest i dofollow mają mniej mocy niż gdyby na stronie nie było żadnego nofollow.

Generalnie to ten atrybut jest bzdurny.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Widzę, że zdania są mocno podzielone nawet wśród stałych bywalców forum. Czyli chyba nie ma jednoznacznej odpowiedzi...

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Otóż moc linków wychodzących dzielona jest na wszystkie obojętnie czy nf czy df. Z tym, że nofollow nic nie przenoszą. Jednak podział mocy na linki jest i dofollow mają mniej mocy niż gdyby na stronie nie było żadnego nofollow.

Przeczytaj to sobie i zastanów się co napisałeś.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Kiedyś moc była dzielona jedynie na linki dofollow. Obecnie dzielona jest na wszystkie linki z tym, że dofollow przenoszą moc, a moc z nofollow "wyparowuje".

"...So what happens when you have a page with “ten PageRank points” and ten outgoing links, and five of those links are nofollowed? Let’s leave aside the decay factor to focus on the core part of the question. Originally, the five links without nofollow would have flowed two points of PageRank each (in essence, the nofollowed links didn’t count toward the denominator when dividing PageRank by the outdegree of the page). More than a year ago, Google changed how the PageRank flows so that the five links without nofollow would flow one point of PageRank each..."

źródło: https://www.mattcutts...rank-sculpting/

skoro link nofollow nie przekazuje mocy to moim zdaniem nie powinna cała moc rozkładać się na ten link nofollow więc linki dofollow wg. mnie nie powinny tracić mocy :)

Idealny katalog stron dla twojej witryny- dodaj swoją stronę bezpłatnie.
Polecam serwisy o zdrowiu i urodzie: pieknojestwtobie.com oraz twojmedyk.pl

wg. mnie nie powinny tracić mocy

Link nofollow przekazuje tzw. moc, ale moc nie jest po prostu zliczana. Wszystkie spekulacje dotyczące wyparowania mocy są jakby z Władcy Pierścieni wzięte. To co Matt i jego drużyna przekazuje nie należy brać za pewnik.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności