Skocz do zawartości

Gwałtowny spadek pozycji - efekt optymalizacji czy preclowania?

mesteken

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy tekst użyty w preclach jest dobrze zsynonimizowany?

Dostałem tekst, według mnie jest bardzo dobrze zsynonimizowany (oczywiście nie pod względem jakościowym a pod ilościowym).

@Blake, myślę że poszło tak jak zostało zamówione, choć moge się mylić - łatwo sprawdzić, jeszcze nie powinny byc dodane do 100 precli, poprosił bym o raport: lista precli gdzie bedą arty z zaznaczeniem gdzie już są, proste i mozna szybko to ustalić.

Nie wiem jednak w jaki sposob poszło to preclowanie, czy całe linkowanie na główną, czy na podstrony, czy na jeden anchor czy na 20. Z filtrem bym nie przesadzał, może to mocne precle, ale jest ich tylko 100. Moim zdaniem to że zaczęło tańczyć może byc spowodowane zabawą z optymalizacją i rozpoczęciem linkowania po dwuletnim olewaniu tematu. Nie kombinował bym z gwałtownymi reakcjami.

Poproszę o raport, chociaż wątpię, że go teraz dostanę. Całe linkowanie zleciłem na główną, na 2 anchory. Dla mojej branży są to 2 frazy które wpisują klienci. Inne frazy sa bardzo rzadko wpisywane - dlatego nie chciałem dawać więcej anchorów.

"Gwałtowny spadek pozycji - efekt optymalizacji czy preclowania?" - sorry za OT, ale świetnie wygląda informacja że wynikiem optymalizacji jest spadek pozycji ;)

Spotkałem się na forum ze słowem "przeoptymalizować" ale wątpię, że takie słowo istnieje :nauka:

Ojoj... Zdarza się, że na 1-2 miesiące wypadasz a potem nagle wracasz - moja rada zamiast panikować poczekaj jeszcze miesiąc i wtedy zacznij myśleć, a teraz delikatnie sobie linkuj, jakbyś był nieświadomym webmasterem:)

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

ale świetnie wygląda informacja że wynikiem optymalizacji jest spadek pozycji

Zmiana tytułu to nie optymalizacja. To czasami strzelenie sobie w kolano.

Całe linkowanie zleciłem na główną, na 2 anchory.

I wszystko jasne. Możecie mówić do mnie od dzisiaj wróżka.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

jakbyś był nieświadomym webmasterem:)

Jakby był nieswiadomym webmasterem to by nie kupował precli od kulfika ;)

Ale, że co? 50 linków z jednym anchorem i 50 z drugim wyłożyło stronę? Kpisz? :)

Absolutnie nie kpie :D Ale jestem na 99% przekonany, że tak właśnie się stało.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Całe linkowanie zleciłem na główną, na 2 anchory.

I wszystko jasne. Możecie mówić do mnie od dzisiaj wróżka.

Zmieniasz płeć :D ??

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ale, że co? 50 linków z jednym anchorem i 50 z drugim wyłożyło stronę? Kpisz? :)

Jak wynika z mojej rozmowy e-mailowej, dodawanie rozpoczeło się 25 marca. Przez ten czas były święta. Zleciłem dodanie do 4 precli dziennie. Jeżeli firma jest w porządku to strona póki co została dodana do 40 precli.

Zmieniasz płeć :D ??

;D

Kurde, ale Ci ludzie są przewidywalni... ;) Aż strach się bać :)

A jak widać po pozostałych wujkach z dobrymi radami to po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że szkoda czasu na czytanie tego forum... Nie dość, że nie pomogą to jeszcze w błąd wprowadzą... Eh, nie wiem jak wy robicie to SEO skoro na tak ewidentny przykład ubicia strony macie milion domysłów.

Jak wynika z mojej rozmowy e-mailowej, dodawanie rozpoczeło się 25 marca. Przez ten czas były święta. Zleciłem dodanie do 4 precli dziennie. Jeżeli firma jest w porządku to strona póki co została dodana do 40 precli.

Nie no Panowie BEZ JAJ. Przyczyna musi być inna. Na podstawie tego co napisał twórca tematu obstawiam tą rotację title-ami na stronie.

Nie łudź się... Poszła cała setka od razu. Nikt się nie cacka z dodawaniem po 4 dziennie.

Dla przykładu, puściłem projekt do 1000 precli :) same wzrosty bez spadków, nie linkowane podstrony (0). W tym tylko 5 fraz podlinkowanych

P.S. 4 linki na dzień, najlepiej jak być dodawał te 4 linki na dzień ale z kilku różnych skryptów

- sinooke

- seokatalogi

- wp-katalogi

- oraz inne (tylko wybieraj nie zaspamowane i powinno być ok)

Nie musisz dawać na raz, najlepiej rozbij to na 2 tyg abyś mógł patrzeć jak odbija się to na pozycjach (wtedy sam możesz kontrolować przypływ linków i zwiększyć jak słabo idzie)

rotację title-ami na stronie.

To druga sprawa, że nie powinno się robić dwóch rzeczy naraz, albo optymalizacja, albo linkowanie - chociaż zmiana title nie jest optymalizacją...

Dla przykładu, puściłem projekt do 1000 precli :)

Dla przykładu to ja puszczam projekt na 3000 precli i też spadków nie ma. Ludzie ogarnijcie się! Każda strona, każda fraza, każdy link jest INNY! Tutaj nie da się wszystkiego zmierzyć jedną miarką, no ale co ja tu będę się rozpisywał, przecież tu sami specjaliści i to wszystko wiedzą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności