Skocz do zawartości

Gwałtowny spadek pozycji - efekt optymalizacji czy preclowania?

mesteken

Rekomendowane odpowiedzi

Tak niejest, ale zrozum, jeśli dało by się prowadzić kogoś w filtr dając GŁÓWNĄ tylko do precli czy katalogów (to każdy by tak robił z konkurencją).

MrFrog zrozumiałe, u mnie efekty po 10 dniach się pojawiają tak od puszczenia na precle, katalogi rożne skrypty, ostatnio nawet nie widziałem wzrostów na www dając do 300 katalogó x 3 różne skrypty plus 50 for (ale czekam).

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dla przykładu to ja puszczam projekt na 3000 precli i też spadków nie ma. Ludzie ogarnijcie się! Każda strona, każda fraza, każdy link jest INNY! Tutaj nie da się wszystkiego zmierzyć jedną miarką, no ale co ja tu będę się rozpisywał, przecież tu sami specjaliści i to wszystko wiedzą.

Zatem czemu przyjmujesz za pewnik te wpisy z precli? Przyczyna może leżeć zupełnie gdzie indziej.

Tak niejest, ale zrozum, jeśli dało by się prowadzić kogoś w filtr dając GŁÓWNĄ tylko do precli czy katalogów (to każdy by tak robił z konkurencją).

Zrozum że się da. I zrozum też, że nikt nie stara się o filtra dla konkurencji, która jest w trzeciej czy czwartej dziesiątce :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@magik89 - oczywiście się z Tobą zgadzam.

Tutaj chodzi o to, że nawet nie zdążyłem odpisać na maile - tak szybko otrzymywałem nowe :)

Osobiście proponowałbym zaczekać...

Oczywiście klient otrzyma częściowy raport teraz tak aby sprawdził co i jak, chociaż osobiście uważam, że dodanie do 4 precli dziennie to nie powód :)

Każdy tutaj się zgodzi, że pewna grupa osób upiera się nad dzienną ilością dodań: 5-10. Wiadomo jest to trochę śmieszne, ponieważ wtedy stronę można pozycjonować ze 100 lat :)

Chociaż wiadomo, każdy klient uważa inaczej. Trzeba się dostosować pod wymogi klienta i tak wykonywać usługi.

Zatem czemu przyjmujesz za pewnik te wpisy z precli?

Bo nie jest to pierwszy taki przypadek z którym się spotykam.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

To druga sprawa, że nie powinno się robić dwóch rzeczy naraz, albo optymalizacja, albo linkowanie - chociaż zmiana title nie jest optymalizacją...

Następna świetna rada Blake - nie robić optymalizacji gdy się linkuje :) Hehe. Ten temat coraz bardziej mnie bawi.

Ty naprawdę jesteś coraz lepszy.

"bo tak"

Nie no spoko - wytłumaczę Ci i pozostałym jak działa algo i co trzeba robić :D Nie rozbawiaj mnie, za takie rzeczy się płaci i jeszcze debilem przy okazji można zostać!

nie robić optymalizacji gdy się linkuje

Tobie proponuję lekcje czytania ze zrozumieniem (nie tego szybkiego które pobierałeś, bo chyba nie wychodzi).

Ten temat coraz bardziej mnie bawi.

Zabawiaj się sam, bo ja odpadam... nie lubię dyskutować o czymś z kimś kto nie ma o tym zielonego pojęcia.

logiczne uzasadnienie własnej tezy

Logicznie uzasadniłem to już w pierwszej odpowiedzi do tego tematu: Nienaturalne linki. Coś jeszcze mam dodać?

A jakie linki są naturalne jeżeli te o których mowa są nienaturalne?

te o których mowa są nienaturalne

Następne trafne stwierdzenie: nienaturalne linki, dobre, coraz lepsze. Następny znalazł się od nienaturalnych linków.

Może pójdziesz trollować na onet?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności