Skocz do zawartości

Własny blog na precle

tkobosz

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka sposobów zarobku:

- nabijanie punktów w systemach wymiany linków

- sprzedaż linków

- płatne dodanie wpisu

- zawsze możesz umieścić na takim precelku reklamy AdSense - będą grosze ale na siłę zawsze można te kilka groszy uzbierać - chociaż za koszt utrzymania w skali roku się zwróci.

Sposobów jest pewnie więcej, tylko od Ciebie zależy jak taki precel wykorzystasz =)

Kocham Polskę

Możesz z niego pozycjnować za darmo kiedy inni muszą płacić za jeden wpis. Ale pamiętaj, iż w tej chwili przy takich projektach warto stawiać na jakość i nie dodawać śmieciowych wpisów.

Dzięki. Żaden to tam "projekt", to tylko test w ramach poznawania dziedziny SEO. Postawiłem dziś tego bloga i zobaczymy jak szybko pojawią się jakieś wpisy (googlebot już go widział).

A jaka może być siła pozycjonowanie czegoś tam z jednego (słownie: 1) bloga? Chyba bliska zeru?

Moje pytanie nie było pisane pod kątem finansowym. Po prostu zastanawiałem się - takich stron z preclami jest przecież bardzo dużo, ich jakość raczej marna, no ale fizycznie ktoś je gdzieś tam utrzymuje, więc pewnie ma to jakieś plusy i sens (dla utrzymującego).

Jeszcze jedno pytanie. Mam pewną stronę, dość statyczną, ale obszerną tekstowo, jej PageRank=5. Załóżmy, że strona działa pod adresem www.mojastrona.pl

Jeśli ten preclowy blog założę pod adresem www.mojastrona.pl/seo to:

1. Czy www.mojastrona.pl/seo też ma PR=5?

2. Czy jak mi pozycjonerzy zapełnią te precle z jakością przeciętną, to spadnie PR? Czy spadnie dla domeny głownej też?

No to może jeszcze jedno pytanie, czysto teoretyczne. Załóżmy, że mam kilka takich blogów z preclami, moderuję je starannie i wykorzystuję do pozycjonowania jakiejś konkretnej strony na konkretny temat, powiedzmy o znaczkach pocztowych. Jak na siłę mojego pozycjonowania tej strony wpłynie wpuszczanie na te precle innych użytkowników z ich wpisami? Czy dobrze myślę: dopóki ich wpisy nie są na temat znaczków pocztowych, to mi nie zaszkodzą (pod warunkiem, że nie są ogólnie marnej jakości). A może jest odwrotnie? Im więcej na tych preclo-blogach wpisaów na temat znaczków pocztowych, tym lepiej dla mnie, nawet jesli wpisy innych linkują do stron konkurenyjnych?

Dziękuję.

latet.

Ad 1. Podstrona nie dostanie całego PR jaki ma strona główna

Ad 2. Od samej ilości artykułów PR nie spada. Może spaść jeśli google stwierdzi, że to farma linków.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

otwarcie precela - tak ale czy ci inni będą chcieli z neigo skorzystać. Jak dajesz pytanie jakie może mieć to powiem ci że inni nie skorzystają bo masz za małą wiedzę aby to była wartościowa storna dla innych.

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności