Skocz do zawartości

Sklep i pozycjonowanie finansowany z projektu

KrisuRz

Rekomendowane odpowiedzi

to czysta PrestaShop nie wystarczy ????

wystarczy w takim stopniu jak mieszkanie bez tynków, podłóg i mebli - teoretycznie mieszkać się da...

To jest za******e w jednym wątku pisza ze na gołej Presta daleko sie nie zajedzie a w drugim wątku wręcz przeciwnie piszą że wszystkie wymagane i potrzebne moduły są darmowe i wcale nie trzeba niczego dorabiać żeby sklep funkcjonował :)

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@grosiek, albo na otwarcie nowej firmy, bo wtedy też zatrudniasz jednego pracownika - siebie.

@KrisuRz - Xann ma rację ponad 5k na grafikę + zmiany w presta to kosmiczna cena. Jeśli chodzi o autorskie rozwiązania to popieram mocne zastanowienie się zanim coś takiego się wybierze. Rozwiązania opensource są znane, łątwiej o kogoś kto potrafi wprowadzić zmiany, dużo darmowych modułów i najczęściej są już dość dobrze przetestowane (raczej nie chciałbyś, żeby ktoś wbił się do Twojego sklepu, bo programista zostawił podatności na sqlinjection)

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

@KrisuRz:

Podaj jakiś kontakt do siebie (mail, gg), bo PW na forum nie działa :/

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

blackpress.pl, Xann: w 3. poście jest napisane że koszty są tylko na papierze ;)

Dadzą dadzą bo na te zakupy zgodę już wyrazili. Cena na fakturze to nie znaczy, że tyle zamierzam zapłacić :) albo właśnie jeszcze pozycjonowanie w cenie. Dowolność mam dużą aż się właśnie zastanawiam jak to zaplanować najlepiej.

Szablony do PrestaShop: https://presta-shop.pl

Nowe szablony w Templatemonster: link

Tani hosting: Hekko

Porozsyłałem zapytania i znalazłem dobre firmy które przerobią Preste tak jak chce za 1-2 tyś brutto. Reszta pójdzie w pozycjonowanie. Teraz mam inny problem: jak coś to czytajcie od postu nr 17 https://www.forum.optymalizacja.com/topic/172194-co-zrobic-z-nowa-domena-pod-sklep/page__st__15#entry1208984

to czysta PrestaShop nie wystarczy ????

wystarczy w takim stopniu jak mieszkanie bez tynków, podłóg i mebli - teoretycznie mieszkać się da...

Złe porównanie. "Czysty" prestashop jak najbardziej wystarczy do prowadzenia sklepu internetowego. O powodzeniu sklepu internetowego nie decyduje jego silnik, ale produkt w nim sprzedawany. Chyba, że mamy na myśli sklepu pokroju Amazon w których wydajna infrastruktura informatyczna jest w ogóle podstawą jego działania.

Nie polecam płacenia z góry za rok pozycjonowania zwłaszcza dla sklepu który jeszcze nie ruszył.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Możesz się w pewien sposób zabezpieczyć w zapisie umowy o ewentualnej rezygnacji z usług. Wtedy firma która się tego podejmie powinna się rozliczyć na podstawie faktury korygującej = zwrot kasy.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ja to mam wrażenie, że TY sam nie wiesz czego chcesz.

Najpierw piszesz, że firmy Ci krzyczały za prestę 5,5 tysiąca, teraz piszesz, że 1-2 tys. brutto Ci super sklep postawią. Nie wiesz ile chcesz przeznaczyć na pozycjonowanie a ile na adwords albo na inne formy reklamy.

Ogólnie to jak mam wyrazić swoje zdanie to żadna "szanująca" się firma nie podejmie się za takie "grosze" zadania. Mogę się oczywiście mylić bo jak widzę to niby każdy się ceni, ale po każdy grosz się schyla.

Na projekt masz 8 tys. brutto jeżeli rozumiem (tak napisane w pierwszym poście choć nie wiem czy brutto ale pewnie tak). Jak firma odejmie od tego vat i podatek to zostaje "marne" 5,5 tysiąca na wykonanie sklepu plus reklama. A to moim zdaniem wcale nie jest jakiś rarytas przy założeniu, ze na pozycjonowanie ma starczyć na dłuższy okres.

Nie lepiej zrobić sklep od razu pod siebie bez przerabiania darmowych skryptów.

Normalnie żarty ;d W tym budżecie??

Spytajcie ile grafik bierze za ładny wygląd + koder za pocięcie wdrożenie .. i kwota 4k netto szału nie robi.

Najpierw piszesz, że firmy Ci krzyczały za prestę 5,5 tysiąca

bo niektórzy tak krzyczeli: 1,5 tyś na postawienie presty, 2,5 tyś - postawienie plus pakiet SEO

4-5 presta z seo plus grafika - takie tylko czytalem odpowiedzi jeszcze chwile temu jak pisalem do firm

Dopiero jak dalem zlecenie na oferii to się jacyś normalniejsi odezwali z masą podobnych realizacji

Nie wiesz ile chcesz przeznaczyć na pozycjonowanie a ile na adwords albo na inne formy reklamy

no bo nie wiem i czekam na opinie też w tym temacie

Jak chcesz posłuchać mojej rady to zadzwoń

Telefon: 723 227 124

Jestem aktualnie na spacerze wiec w ciagu najbliższych 10 minut służę konsultacja :)

---

wysłano z iPhone

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności